Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Luke 17: Juniorpresentasjon nr.7



Ingrid Skantze
Tyrvings juniorgruppe 2006

Født: 29.01.1989
Sivilstatus: Skoleelev og singel
Adresse: Ekeberglia 10, 1365 Bekkestua
Telefon: 67531972(p), 99294505(m)
Sitat: "Fly or die"

Ingrid er opprinnelig Haslum løper, men familien Skantze tok tidlig til fornuft og kom til Tyrving. Ingrid fikk et veldig løft o-teknisk før denne sesongen, og vant flere løp på våren. Hun driver også med skiskyting, og har bra fysisk treningsgrunnlag gjennom langrennstrening. Ingrid er ivrig og læringsvillig, og var på desidert flest juniortreninger av Tyrvingløperne denne sesongen... selv om hun ikke var junior enda.

Meritter:



2005 2004 2003
18.plass i Hovedløpet 18.plass i Hovedløpet 7.plass i Hovedløpet
12.plass i O-festivalen (mellom) 11.plass i O-festivalen
17.plass i O-festivalen (lang)
1.plass Lørdagskjappen




Hvorfor begynte du med orientering?
- Jeg begynte vel da jeg var sånn ca.10 år. Tror bror var den første i familien som begynte, og så ble jeg også meldt på nybegynnerkurs, og dratt med ut i skogen. Orientering blir jo bare mer morsomt for hvert år, så var vel ikke så rart at jeg fortsatte...

Du hadde en veldig bra vårsesong. Hvorfor ble du så sinnsykt god i vår?
- Det var vel på grunn av alle de bra samlingene jeg var på i våres, og at jeg rett å slett trente mer intenst på o-teknikken akkurat da (merklig det der! hihi! jo mer trening, jo mer utbytte).


... og hvorfor har du ikke vært like god i høst?
- Synes selv det har gått greit i høst. Men grunnen til at det ikke har gått like bra, er nok på grunn av treningen. Det er jo ikke så mange samlinger på høsten. Tror det er det som hjelper for meg. Altså samlinger der jeg får trent på det samme i over en uke. Også masse gode råd og folk som skygger meg da!

Det går rykter om en legendarisk treningsuke under en skisamling der dere trente nesten 30 timer. Er det sant?
- Joda, det er sant! 28 timer på 1 uke. Det var i høstferien i fjor på Lillehammer. Treningssamling med langrennsgruppen. Hadde først 5 dager med trening der oppe, og fortsatte med nærsamling hjemme de siste dagene. Ble mye langturer, men også hardøkter. Vi gjorde alt fra rulleski, løping, styrke og svømmeintervaller!

... ble du god av det eller mest sliten?
- Ble selvfølgelig veldig sliten, men kom i god form også! Noen i gruppen droppet noen av øktene hjemme fordi de var slitne, men veldig mange gjennomførte! Om det hadde så god effekt som det skulle, vet jeg ikke.


Har du noen egen treningsfilosofi, eller gjør du bare som trenerne dine sier?
- Gjør for det meste det jeg blir fortalt, men velger også selv hvilke treninger jeg drar på. Har mange tilbud så det er bare å velge å vrake... Treningsfilosofi??? Hviler når jeg er sliten.

Hvor mye har du trent i år?
- I år? hmm... hvis jeg har klart å regne riktig er jeg oppe i litt over 340 timer i år nå... ganske fornøyd med det:)

Hva skal du gjøre for å bli enda bedre neste o-sesong?
- Neste sesong skal jeg trene enda mer og være med på så mange samlinger som mulig. Forbedre kondisen og o-teknikken.

Hva er målsettingene for neste sesong?
- Målet mitt for neste sesong er å være mer stabil gjennom (hele) sesongen. Jeg vil forbedre meg i forhold til i år og gå rett i alle postene!


Du driver jo med skiskyting ved siden av orientering (eller er det omvendt?). Hva er morsomst og hva tror du at du kommer til å fortsette med på lang sikt?
- Ja, det er riktig! Det er skiskytingen som er ved siden av. Begge deler er veldig morsomt og jeg er glad for at jeg har to idretter så jeg får litt variasjon. Ellers vet jeg at det blir orienteringen som jeg kommer til å fortsette med på lang sikt.

Hvordan ser livet ut om ti år?
- Om ti år ser livet bra ut! Jeg er ferdig med studietiden, og akkurat fått meg jobb som enten psykolog eller psykiater. Løper selvfølgelig fortsatt for Tyrving, på det supre stafettlaget Ida nevnte. Nyter livet og trener som en gud:) (17.12.2005)


!