Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Luke 19: Juniorpresentasjon nr.9



Espen Weltzien
Tyrvings juniorgruppe 2006

Født: 02.02.1989
Sivilstatus: Skoleelev
Adresse: Horniveien 61
Telefon: 93285259
Styrke i o-løypa: Løping
Favoritterreng: Vestmarka

Espen er vokst opp på o-løp, så det var ikke så overraskende at det ble o-løper av han. De siste årene har han hatt jevn fin fremgang. Selv om han hevder hans sterkeste side er løpingen, har Espen bra kartforståelse og er god o-teknisk til tross for at vi fant ut på Gålå i sommer at han egentlig ikke kan løpe på kompasskurs. Men hvis vi ikke tar helt feil har han lært mye o-teknikk og kartforståelse av synfaring, rentegning og Catching Features.

Meritter:



2005 2004 2003
6.plass i Hovedløpet 12.plass i Hovedløpet 4.plass i Hovedløpet
4.plass i O-festivalen (lang) 11.plass i O-festivalen (lang) 3.plass i O-festivalen (mellom)
7.plass i O-festivalen (mellom) 9.plass i Blodslitet
2.plass i Blodslitet 4.plass i O-festivalen (stafett)


Banetider:



3000m 1500m
9:27,15 (2005) 4:28 (2005)




Litt om meg:
Jeg heter Espen, er 16 år og bor i Bærum. Ble født med kart og piggsko (red.anm.: legg merke til at Espen ikke ble født med kompass), og har blitt dratt med på o-løp. Mitt beste orienteringsminne var å komme først inn på O-Festivalen stafett som 15 åring og Blodslitet i år. Utenom orientering satser jeg mer eller mindre aktivt på langrenn. I år skal jeg også satse, men gå færre renn så jeg får trent mer og lettere kunne satse orientering. I fjor, og enda mer i år, har jeg løpt litt friidrett. Synes det er en herlig følelse og kunne knuse seg selv og perse;) Har vært med på Holmenkollstafetten to år og UM friidrett i Moss i år. Ambisjoner for neste år er å først og fremst bli sikrere til å orientere i tillegg til å løpe jevne gode stafetter. Har ingen konkrete resultatmål siden det blir så uforutsigbart.


Videre satsning:
Fra bare å være med familien rundt på løp ble jeg som 14 åring ivrig (og fikk det bedre til). Siden jeg hadde vært med å løpt mye, i tillegg til å ha god kondisjon fra orientering og spesielt langrenn, begynte jeg å hevde meg også. Veldig greit å bli ivrig når du løper for Tyrving og kan ha 2-3 O-treninger og karuselløp i uken i tillegg til løp i helgene;) Året etter ble ganske dårlig. Klarte ikke få kontroll, konsentrere meg, eller orientere skikkelig. I år har jeg hatt en ganske god sesong igjen uten de store prestasjonene i de største løpene, men jevnt gode løp. Har også blitt mye bedre fysisk i år.


Treningsfilosofi:
Har hatt litt forskjellige. Men alt i alt har mye økter på kart - løp og treninger. Mye løping i terreng også. Senere har jeg også løpt mye på flatt underlag. Prøvd å fokusere mye på løpsteknikk og å være god til å løpe på alle underlag og i alle skogtyper. Har ikke troen på tøying siden man ikke trenger å være myk for å løpe. Det forebygger heller ikke skader (red.anm.: det er det Espen tror, men det kan helt sikkert diskuteres. Sorry Espen;) Når det gjelder fysisk trening er jeg opptatt av at man skal øke mengde og totalbelastning gradvis. Ikke trene så mye at man blir sliten over en lengre periode. Jeg sørger for å ha gradvis fremgang hele tiden og tar nødvendige hviledager. Om vinteren går jeg langrenn som jeg mener er nesten nødvendig for å få trent gått nok om vinteren. (19.12.2005)


!