Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Luke 21: Resultater BingO-Sprinten og Tyrving-Awards



BingO-Sprinten ble også i år i overkant krevende for de fleste deltakerne, men ved hjelp av kreative løsninger kom de fleste seg til mål. Arrangørkomiteen gikk langt i å godkjenne tjuvtriks, henging og poster plukket i vilkårlig rekkefølge. Men sånn skal det være i BingO-Sprinten.

Etterpå var det Tyrving-Awards med pris- og godteridryss over Tyrvings løpere. Det var få som fikk gå fra klubbkvelden uten en premie i hånden. Grovest forsynte familien Weltzien seg, som gjorde nærmest rent bord i de gjeveste kategoriene. Det ble også utdeling av mer spesielle priser, gaver og de mer tradisjonsrike pokalene.

BingO-Sprinten



I den yngre klassen gikk Morten Saue helt til topps, etter å ha spurtbeseiret Torkil Eide Solstad. Det skal legges til at Morten kastet lykten for å få mindre vekt i den lange krevde spurten om seieren. En taktikk som lyktes 100%. Torkil var ikke like taktisk og kastet bare kartet. Sjekk forskjellen på vekten til en lykt med batteri og et kart, Torkil. Mulig det hadde vært en fordel å kvitte seg med litt mer vekt enn et A4 ark...

Mens de yngre gikk i mål, var det fortsatt ingen av de mer hardbarkede i den vanlige klassen som hadde funnet 2.post (av totalt 18.poster). Noen hadde derimot funnet en rekke poster, men neppe i riktig rekkefølge. På det tidspunktet var kanskje Christian Holmboe i tet. Han krøp rundt i snøen med lighter og forsøkte å følge et spor til posten. Kanskje heller ikke kveldens mest vellykkede taktikk.


Det skjedde i de dager at to smarte hoder la sammen to og to, dvs de la vel sammen vinkler og lengder på strekk, og skjønte at det man til nå hadde trodd var 2.post egentlig var 16.post. Mens det man lenge hadde antatt var 3.post var 4.post. Skulle du ha sett på maken! De to vise menn var Kaare Haug og Henning Spjelkavik, og deres konklusjon brakte en aldri så liten klynge løpere tilbake fra Kalvøya til Kadettangen og rett i... ja nettopp - 2.post!


Dermed var det hele i gang. Etter godt og vel en halv time var 2.post funnet, og det bar mot 3.post. Kaare og Henning ledet lenge ann, men skal man bli best kan man aldri hvile på laurbærene. Ved hjelp av en tilfeldig(?) funnet hodelykt og et like tilfeldig vunnet Kalvøya kart, begynte Jørgen Mathias Nipen og Morten Christophersen hardkjøret. I blitzlyset fra utskremte fotografer raste klynga frem i mørket, og la under seg post etter post. Klyngen ble stadig større, og en rekke dameløpere begynte å yppe seg.


Mot 11.posten forsøkte Jørgen Mathias, Henning og Morten å stikke fra, men dameløperne var for smarte og kom snart i kapp. I en postplukkdel av løypa økte Jørgen Mathias og Morten tempoet, og forsøkte å gå fra. Tre lure jenter klarte å henge med, men resten av klynga forsvant. Hørte du det Eystein: de klarte å stikke i postplukkdelen av løypa, ikke på langstrekket;)

16.posten var de fleste kjent på fra før, og da det bar over Kalvøya broen for siste gang var det fem løpere som hadde fått luke. Ingrid Berge, Rannveig Øverøyen, Anne Øverøyen, Jørgen Mathias og Morten. Jentene hadde imidlertid den lille ulempen at de på uforklarlig vis hadde fire poster igjen, mens gutta bare hadde to. Dermed kunne sportssjef Morten løpe inn til seier, mens Jørgen Mathias tok en imponerende sølvmedalje. Blant jentene løp Team Øverøyene og Ingrid inn til delt førsteplass i dameklassen. Veldig imponerende jenter!


Så kom de som perler på en snor... den ene etter den andre, som hadde klart å gjennomføre løypa på vidt forskjellige måter. Men for andre år på rad gikk en av grunnleggerene av BingO-Sprinten til topps, og det ble Morten til topps i begge gutteklassene. Like imponerende var prestasjonen til et blinklys av en hodelykt, som klare å være med teten rundt i begge klassene. Vi gratulerer lykten til Morten Saue, men håper han skaffer seg ny lykt før han skal løpe nattløp igjen.

Takk til enearrangør Torbjørn Sagberg for upåklagelig opplegg og frekk løypelegging, og takk til fotograf Siri Spjelkavik som til og med unnlot å bruke blitz av hensyn til løpernes nattesyn. Nattesynet ble godt, men det samme kan neppe sies om de mørke bildene;)


Tyrving-Awards



Klubbkvelden startet med premieutdeling til alle deltakerne i BingO-Sprinten, og godteridryss over alle tilstedeværende. Vinnerne fikk den nye Tyrving DVDen som Torbjørn har snekret sammen, og de som syntes de fortjente sjokolader fordi de var best fikk det. Oppmøtet var bra, men det kan virke som om ungdommene er i ford med å ta over for veteranene. Det gjør det desto lettere å bli kvitt godteriet, noe som kanskje gikk på bekostning av Sverres sjokoladekake. Noe som igjen var hyggelig for arrangørene under opprydninger... men tilbake til klubbkvelden.


Deretter overtok Tyrving-Awards 2005! Flere klasser ble avgjort ved avstemning, og Ingunn Weltzien var ikke snauere enn at hun stakk av med tre priser. Beste dameløper, beste juniorløper og årets prestasjon for sine fire NM gull. Alle tre kategoriene ble avgjort ved avstemning, og Ingunn var utvilsomt klubbkveldens dronning. Familien Weltzien tok for sikkerhetsskyld med seg de to andre prisene avgjort ved avstemning også. Audun Weltzien ble årets herreløper for andre år på rad, mens Espen Weltzien ble årets ungdomsløper for første gang.


Prisen for årets stafettløper blir utdelt av UK ved Christian Holmboe, og uttakskomiteen hadde kommet frem til tre nominerte. Det var Gunnar Fiskum, Rannveig Øverøyen og Audun Weltzien. Prisen for årets stafettløper gikk til... Rannveig! For første gang ble prisen vunnet av en ungdomsløper, og det var vel fortjent. Men også et like spark til seniorene og juniorene, som ikke har prestert jevnt og godt nok til å slå ungdommene Rannveig og Gunnar. Rannveig har imidlertid hatt en sammenhengende rekke gode stafettresultater gjennom sesongen, og ikke minst har hun løpt svært godt der hun har fått bedre matching og i 15stafetten, 25manna og Junior NM stafett.


Årets komet ble i år delt mellom en junior og en ungdom, og prisen ble da selvfølgelig delt ut av ungdomsleder Arne Tiltnes og juniortrener Morten Christophersen. Det er morsomt at vi har så mange løpere med stor fremgang at sportskomiteen finner det nødvendig å dele prisen, og årets pris ble tildelt Sverre Haug Lindseth og Morten Saue! Begge har hatt stor fremgang i løpet av årets sesong, og særlig oppnådd svært gode resultater nå i høst. Det blir spennende å følge fortsettelsen.

Årets nykommer ble Vegard Brox, i konkurranse med et par andre løpere. Prisen deles ut til nye Tyrving løpere, etter sportskomiteens skjønn. Prisen blir dermed i familien, ettersom Dagrun Brox vant prisen i fjor.


Noen av de mer spesielle utmerkelsene for året var innsatsprisen og ekstraprisen årets prestasjon 2. Innsatsprisen gikk til Kaare Haug og Hans Kristian Hasås for de to første etappene på 2.laget i 25manna. Kaare startet showet med å komme seg 100m fra startplanekn, før han tråkket over og måtte bryte. Tør vi tippe på årets korteste etappe? Hasse steppet sporty inn på kort varsel og kom inn etter sin 1.etappe sammen med teten... på 2.etappe. Ekstraprisen for årets prestasjon 2 gikk til Hasse Bergstrøm for sin hans beste etappe i årets Franske 5dagers. Hasse gjennomførte sitt beste løp i Frankrike for året på et kart som kun hadde gult og brunt uten å skjønne at noe var galt. Bla manglet alt det svarte og grønne på kartet, og han hadde flere poster på svarte detaljer (se kartet til over til høyre).


Når Tyrving-Awards var over ble det utdeling av pokaler. Ingunn hadde glemt å ta med Mesterskapsokalen som hun vant i fjor, men hun vant pokalen også i år så da var ikke det noe stort problem. Tyrvingpokalen gikk også til en Weltzien, Espen denne gangen, mens Gunnar Fiskum fikk Aftenpostens pokal som den ungdomsløperen med mest fremgang.

Mange priser og utmerkelser hadde blitt delt ut i løpet av kvelden, og til slutt ville ungdommene gjerne dele ut en gave til Arne Tiltnes som takk for innsatsen.

Arrangøren takker for oppmøtet og ønsker alle en riktig god jul og et godt nytt år. Vel møtt til BingO-Sprint og Tyrving-Awards igjen neste år! (21.12.2005)

   
   
   
   
   

!