Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Luke 22b: Juniorpresentasjon nr.10



Eirik Nørstebø
Tyrvings juniorgruppe 2006

Født: 29.12.1988
Skole: Valler Videregående Skole
Sivilstatus: Skoleelev og ikke singel
(red.anm.: kjæreste med Sunniva)
Adresse: Grorudenga 22, langt oppi dalen
Telefon: 95034480

Eirik kommer fra en aktiv familien, der hele familien løper orientering. I vår var han veldig ivrig, men siden vi ikke klarte å gjøre han god i løpet av et par vår måneder "ga han opp" orientering. Vi håper Eirik etterhvert innser at han trenger litt mer enn to måneder med skikkelig o-teknisk trening for å bli god til å løpe orientering, og vender tilbake. For tiden satser han først og fremst langrenn for Fossum. Lykke til med skisesongen Eirik!

Meritter:


1.plass i Vallemesterskapet i orientering 2 år på rad!


Hvor har det blitt av Eirik var det mange som spurte etter høstsesongen 2005? Mange store og mindre løp ble arrangert uten at Eirik ble observert på samlingsplass. Eirik er og har vel aldri vært løperen med de store resultatene men heller med de store bommene. Hvor ble det egentlig av denne gutten?
- Jaja, gutten finnes fremdeles og han det er ikke utenkelig at han vil stille til start i diverse arrangementer fremover. Han har bare funnet ut at han ville ta en liten pause fra o-idretten. Etter mange år med dårlige resultater og endeløse treninger følte han at treningen ikke hjalp og at det ikke ville være til noens nytte at han løp orientering. I tillegg til nesten ingen progresjon, viste hans kamerater store fremskritt og forlot ham der alene i søla. Men sølen er i ferd med å tørke og Eirik har funnet ut at han kanskje burde finne veien etter de andre..


Men Eirik har ikke ligget på latsiden mens han har tatt pause fra orienteringen. Han har satset langrenn og ligger an til en god sesong med fine resultater, eller...?
- Ja, jeg har satset langrenn i høst og har hatt fremgang på alle tester og konkurranser jeg har deltatt i. Jeg har riktignok slitt litt med sykdom, spesielt nå i desember, men tror sesongen kommer til å bli bra. Jeg blir nok også å se på noen løpeintervaller med Tyrving utpå vinteren for å kunne vise at jeg faktisk kan løpe litt mer enn før.

Hva er målene for o-sesongen 2006?
- Først og fremst er det å ha det moro i o-løypa igjen. Jeg har innsett at det skal mye trening til for å komme opp på det nivået mine klubbkamerater er på, men jeg har troen på at jeg skal kunne komme meg opp ditt med tiden til hjelp. Så vidt jeg har forstått blir det jo en ganske bra juniorsatsning i Tyrving neste år og jeg håper også at jeg kan bidra litt i den. En annen ting er at det sosiale samholdet i junior-/ungdomsgruppa er veldig bra og som jeg gjerne vil være en del av.

Du går langrenn i Fossum og løper orientering i Tyrving, hvilken klubb er klubben i ditt hjerte?
- Jeg har vært medlem av Tyrving siden jeg kan huske og har mange gode opplevelser fra denne klubben. Jeg gikk først over til Fossum i høst og har hittil et kjempegodt inntrykk av denne klubben også, så vil ikke si at noen av klubben utmerker seg spesielt mye. Men Tyrving har nok et lite overtak på Fossum.

Du sier altså at du skal bli bedre. Hvordan skal du klare det?
- Jeg håper å kunne få denne samme oppfølging som jeg fikk i årets vårsesong og jeg skal følge opp om dette mer enn det jeg gjorde i år. Jeg må si at det trenerapparat gjorde, gav mye håp og tro på at jeg skulle få fremgang men det var meg personlig som sviktet. Jeg har gode treningskamerater rundt meg fortsatt og håper også disse vil være med å gjøre meg til en bedre orienteringsløper. (22.12.2005)


!