Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

1 uke : 28 økter og 30 timer


Stuntet ble gjennomført av Anders Tiltnes denne uken. Med fire økter om dagen i snitt og hele 22 av øktene som løping. Nå venter to hviledager, men Anders regner med å få treningsabstinenser. Det må nok en treningsnarkoman regne med å få.

Anders har tro på prosjektet, og målet er ved siden av å teste hva kroppen tåler også at kroppen skal tåle mer trening. Etter endt treningsuke fungerer kroppen fortsatt fint kan Anders melde, og han har ikke noen problemer med skader. Det er oppsiktsvekkende i seg selv, tatt i betraktning at Anders har slitt med skader etter sesongslutt. Men dette er ikke noe til etterfølgelse for folk flest: Do not try this at home - or at all!

Les mer på Orientering på Nett og Orienteering Online

28/30-stuntet har sogar fått en egen diskusjonstråd på OPN. Og der skriver Steinar Høgseth (NIH):

Tiltnes gjør et treningsstunt som absolutt kan føre med seg noe positivt mht læring om seg selv og hva det vil si å sprenge grenser, noe som absolutt er nødvendig innenfor toppidretten. Selvfølgelig er det en viss fare for å dra på seg skader og overbelastninger om man ikke er bevisst belastningene kroppen påføres. Forhåpentligvis vil den ekstreme treningsbelastningen føre til erfaringer og økt bevissthet på restutisjon og variasjon i treningsarbeidet (som også vil være vesentlig i tyngre treningsperioder i sesongen forøvrig). Heller Ikke umulig at en slik uke vil kunne bidra positivt i utviklingen av en utøvers mentale styrke/kapasitet.

(09.01.2006)

   

!