Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Vestfjorden Rundt 18. mars


Vår tradisjonelle Vestfjorden Rundt trening ble gjennomført lørdag 18/3, med 17 tøffe deltakere som cruiset rundt på fjordisen og kartene Vestfjorden (vinterutgave), Borøya (fra 2005) og Oustøya (gammelt kart).

Vestfjorden Rundt ble en styrkeprøve iår. Isen var godt løpbar, mens det ble tungt på øyene med 30-50 cm snø, spesielt for de de tyngste deltakerne (skiløypa på Oustøya bar bare delvis ;-(.

Hvis noen fortsatt ønsker å prøve løypene før isen går, så har Olav ekstra printede kart hjemme.

Den lengste løypen var omkring 13 km, og startet med et 3.2 km langt veivalgstrekk til Ostøya, deretter flere veivalstrekk på Ostøya og via Kjeholmen til Borøya hvor dyp snø og 13 poster ventet, for å bli avsluttet med 2 poster på Kalvøya. Omtrentlige tider for de 7 tøffe på langløypen var:
Geir Hoff 1:23
Jørgen Mathias Nipen 1:28
Tor Ringstad 1:37
Don Skantze 1:42
Bjørn Thomas Vee 1:47
Arne Tiltnes 1:58
Per Alfred Øhlckers 2:xx


Den korte løypen var omkring 5 km, og startet med et 1.4 km strekk til Borøya, deretter 13 nye snøpulseposter på Borøya, tilbake til 2 poster på Kalvøya. De 2 første tilbake var Jørgen Holmboe og Fredrik Danielsen (Asker SK). Det var 10 deltakere i denne løypen.





Fra PM

Postene er nå satt ut (i en noe lang lunsjpause idag). På isen er det fine forhold med 6-10 cm løs snø (dvs mindre snø enn i Store Dyrehave hvor Spring Cup skal foregå neste helg). Desverre er det nokså tungt i snøen ute på øyene slik at jeg har forkortet løypene og fokusert mer mot det nye kartet på Borøya.

Løypealternativene er:

1) Normal; Vestfjorden + 14 poster på Borøya, løpstid 40-50 min

2) Lang; Vestfjorden, Oustøya, Borøya, løpstid 80-100 min

3) Ultralang; som lang men ekstra sløyfe til et fantastisk utsiktspunktl engst sydøst på Oustøya, løpstid 90-110 min

Jeg printer kart til de som har meldt seg på, samt til etternølere som e-mailer meg innen kl 22:00 ikveld fredag.

Innbydelse

Med fine løpsforhold på isen på Vestfjoden, samt omgivelsene med 3 tilgjengelige o-kart (Oustøya, Borøya og Kalvøya; Veritasskogen er desverre sperret), så planlegger vi å gjennomføre vår tradisjonelle Vestfjorden Rundt trening lørdag 18. mars kl 10:00 fra P-plassen ytterst på Kadettangen (ved broen til Kalvøya).

Vi lager en lang løype som benytter kartene Vestfjorden (vinterutgave), Borøya (nytt sommer-o-kart) og Oustøya (Stabæk's gamle sommer-o-kart). Varighet blir 1.5 til 2 timer (men med muligheter for avkorting hvis dette blir for langt). Vi bidrar med ferdigtrykte 3 kart med løyper (og plastpose) til de som sier ifra til O-lav innen fredag 17/3 kl12::00 (slik at jeg får tid til å printe kart). Vi vil prøve å maksimere o-teknisk kvalitet på øyene, og minimere snøpulsing.

Deltakelsen er gratis for Tyrvingmedlemmer. O-løpere fra andre klubber kan få lov til å delta under forutsetning at de gir 3 o-kart (fra Oslo-området) til meg som vi i Tyrving kan benytte på treninger senere.

En godbit i 2006 er at noen av strekkene på Borøya blir de samme som under svømme-o-klubbmesterskapet sist sommer. Det blir interessant å se om is og snø er raskere enn svømming og bart terreng. Vær obs på at arrangørene ikke har kapasitet til å fottråkke aktuelle veivalg ;-).

Det er et vær-, is- og temperaturforbehold hvis det blir overhendig mildvær de neste dagene. Hvis det blir dårlige forhold lørdag, så konsulter gjerne med Olav (mobil 977 56 524) lørdag morgen, dog etter kl 07:00.

Håper denne treningen er av interesse også for andre enn oss. Vi har en spennende nisje som vi kan gjøre noe med, hvis vi har lyst til det.

Vel møtt lørdag kl 10:00. Arrangørene løper kl 10:10; de som ikke rekker dette, ønskes velkommen til neste anledning - trolig i mars 2007.

Hilsen O-lav

(13.03.2006)

   

!