Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Våren er avlyst


Det er for mye snø både her og der :

... i Sverige, der det meste før påske er avlyst. Dermed er det ikke noe poeng å dra over Kjølen helgen 31.mars til 2.april, og Tyrvings TIOmila-samling avlyses.

... i Fredrikstad-området, der AOOK-samlingene for ungdom og junior samme helg som TIOmila-samlingen (31/3-2/4) nå er avlyst; i stedet inviterer kretsen til dagssamling lørdag 1/4 på Idrettshøgskolen. Også FSK's løp Nattsvermeren 31/3 og Blåveissprinten 1/4 er utsatt - til neste år.

... i Halden, der de nå har avlyst Norwegian spring, som skulle gått 'palmehelgen' 8-9.april. Bare én gang tidligere er Vårspretten avlyst - i 1977.

Global oppvarming? Det ER mer snø i år; 3x normalen i Østfold og på Sørlandet ;-)

FSK meldte 13/3 om "nesten 70 cm snø i terrenget, og med bare 18 dager til løpene, sier det seg selv at vi trenger en skikkelig Østfoldvår for å kunne arrangere løpene. Løpene skal gå i kystnært terreng og snøen bruker å renne raskt vekk. Vi krysser fingrene for mildvær de neste dagene...," Status 20/3 er fortsatt godt skiføre, og beslutning om evnt. avlysning ble tatt torsdag 23/3; da var det fortsatt 50-60 cm i terrenget.

Norwegian Spring (Vårstafett + SOLrenningen) meldte 16/3 om 30-50 cm snø i terrenget ved Svinesund, og - vel så kritisk - også på arena og parkering. Avgjørelse om avlysning ble tatt torsdag 23/3.

Spring Cup som skal gå 24-26.mars melder om ca 15 cm snø i skoven på Sjælland. Og for første gang (?) har vi en arrangør som gir rapporter om udviklingen av snedybden (klikk den røde teksten). Siste uken smeltet det lusne 2-4 cm. Værutsiktene: Hillerød.

Sportskomiteen håper at folket fortsetter å trene godt frem mot TIOmila o.a. moro, og at desto flere prioriterer Tyrvings påskesamling i Skåne. Der skal det bart, selv om det 18/3 enda lå bra med snø i terrenget for løpene/ EM test 1.-2. påskedag....
  • Arrangørklubben skriver 20/3 at "Snön smälter i sydlägen. I granskog har vi varierande ca 25cm. I bokeskog ca 40-60cm. I min trädgård har snödjupet minskat från 45 till 40cm på tre dagar och blivit mer grovkornig. Vid kusten är det lite is och 20cm snö. 5-10km inåt land är snödjupet det dubbla+."


(23.03.2006)

   
   

!