Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Kurvekartpostene henger ute til og med mandag 24/4


Det var gledelig oppmøte med 70-75 deltakere på vårens første o-tekniske trening torsdag 20/4 i Dæliskogen. Jeg lar postene (brede rød-hvite plaststrimler) henge ute til og med mandag 24/4. Kart kan fås fra Olav (enten på løpene lørdag-søndag, eller hentes hjemme hos meg).

Frammøte er torsdag 20.april kl 18:00 på P-plassen ved Steinskogen gravlund v/ Godthaab, veien over Steinshøgda - se etter Jørgen Mathias, "the man with the maps".

Kart: Dælivann kurvekart inkl. hager (hager er tatt med, disse er forbudt område). Målestokk 1:7.500, 5m ekvidistanse. Du kan også tegne over løypa på et vanlig Dælivannkart. (målestokk 1:10.000).

Løyper:

Lang, 4,57 km, 21 poster, kurvekart, tildels meget krevende o-teknisk.

Mellom, 3,25 km, 15 poster, kurvekart, også krevende o-teknisk.kan også tegnes over på vanlig kart hvis kurvekartet blir for vanskelig.

Kort, 1,86 km, 9 poster, kurvekart, er vanskeligere enn C-nivå, kan også tegnes over på vanlig kart hvis kurvekartet blir for vanskelig.

Fokus er krevende kurvelesing mellom postene (både på langs, på tvers og på skrått i forhold til de markerte terrengformasjonene), mens postene er plassert på forholdvis markerte og entydige kurvedetaljer. Terrenget i Dæliskogen har tildels detaljrikt kurvebilde. Jeg tror dette er av god relevanse for å forberede seg til åpningsløpene i Østfold denne helgen. I tillegg vil løypene vil gi mange eksempler på hvordan synfareren har framhevet søkk og koller etter hvordan en o-løper opplever terrenget, framfor å gi en ren geodetisk framstilling av terrenget.

Løpbarheten og sikten i Dæliskogen er spesielt god nå før bladene spretter ut. Det er fortsatt noe snø, slik at varme sokker anbefales, spesielt hvis man er utsatt for å bomme og stå stille.

Det tilbys ferdig printede kurvekart med IOF postbeskrivelser på kartet samt løse postbeskrivelser. Arrangøren er meget opptatt av gjenbruk, slik at deltakerne må ta med egen kartplastpose fra tidligere løp. De som glemmer det, vil trenes til å tenke gjenbruk neste gang de deltar på treninger arrangert av O-lav.

Vis stor forsiktig ved kryssing av Gamle Ringeriksvei på vei til start og tilbake til mål. Det er mange bilister som trener 'bakkeintervall' opp mot Steinshøgda.

Vedlagt er karteksempel. Stor takk til Stabæk IF og Haslum IL som har sendt meg kurvekart. De har i stor grad bidratt til at vi kan tilby interessant o-teknisk trening for våre ivrige løpere.

Vel møtt til o-teknisk trening.

Hilsen O-lav (e-mail olav.nipen@hydro.com , mobil 97756524 )

(17.04.2006)

   

!