Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Tre Tyrvingløpere til EM

Mandag ble den norske EM troppen offentliggjort, med både Ingunn og Audun H Weltzien blant de 16 norske løperne. I dag blir den britiske troppen til EM offentliggjort, og da med Graham Gristwood som den tredje Tyrvingløperen; Graham har hatt en glitrende sesongstart, og vant alle konkurransene i JK påskehelgen.

EM arrangeres i Otepää, Estland 7.-13.mai, og da med tre Tyrvingløpere på startstreken. Hvilke distanser Tyrvings løpere får løpe gjenstår å se.

Og NOF har også tatt ut Anders Tiltnes til nordisk B-landskamp i Arendal 12-14.mai.

De norske EM-testløpene ble arrangert i Skåne påskehelgen. Lørdag en enkel "sprint" rundt høyskolen i Kristianstad, og så 2 løp i kontinentalt terreng ved Brösarp; søndag mellomdistanse og mandag en real langdistanse på 14,2 km for H21.

• Ingunn løp en overbevisende "sprint", bare slått av Marianne Andersen og AM Hausken. På Mellom tok hun feil kart - og løp svenskenes D21E-løype til en tid som ville gitt 8. plass der (og tilsvarer ca 10.plass i D21NOR).
  • Audun løp også inn til 3.plass på "sprint", og ble nr.9 i det meget jevne oppgjøret på Mellom; Holger Hott var suveren, men bak ham skilte det bare snaut 2 min fra 2. til 23.plass. På Lang var det så Audun som tok feil kart (!), men oppdaget det på 1.post og returnerte til start. Denne "prologen" tok 3 min, og med det ekstra tillegget ble han nr.9 (+5:15); løpet alene var sterkt nok til 4.plass.
  • Av Tyrvings andre EM-aspiranter fikk Anders T jevnt gode plasseringer 14-18-14 av de norske (+6:49 på Lang), og det holdt til B-landslaget som skal løpe Nordic meeting. Jarl Magnus B plasserte seg som nr.21 på "sprint", hadde en "dårlig dag på jobben" søndag (disk), men løp inn til en pen 12.plass (+5:45) på Lang. Torbjørn S løp "sprint" og Mellom til 2x 33.plass med stiv legg, og hentet seg i tillegg et strekkskadet lår 3m fra mål søndag - dermed hviledag mandag.

Her kan du se ØKØ's kart fra "sprint" og Mellom. Fra Lang har jeg bare funnet kartet til Mats Troeng, som løp den løypa som Audun begynte på... (samme traséer som de norske, men 6.posten var i hvert fall forskjellig - det var der Anders Nordberg ble disket fra en klar seier i svenskenes E-løp).

Sveitserne har nå også tatt ut sine EM-løpere. Etter bra løping i de 2 første løpene, med 5.plass på Lang, fikk Thomas Hodel være med til Estland og et siste EM-selektionslauf. På mellomdistansen der ble han 9.beste sveitser, og da holdt det desverre ikke til EM-deltakelse. Kart & løype (og en klassisk bom) kan du se hos Hubmann.