Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

TIOmila 2006


Selv om sykdom i forkant av årets TIOmila bidro til at ikke resultatmålene ble innfridd, ble TIOmila 2006 en positiv opplevelse sett med Tyrving-øyne. Bra profilering av klubben og femte beste norske herreklubb, og mye bra løping ikke minst av de unge & urutinerte, er positive ting å ta med seg, når Tyrving klatrer mot nye høyder i kommende stafetter.

I de neste ukene vil man kunne lese om hver enkelt etappe, skrevet av den aktuelle løperen på herre- og damelaget på Tyrvings nettside. Så følg med, for det er mye bra i vente... Allerede nå kan man imidlertid lese nedenfor (og hos Ungdomsgruppa) om hvordan årets TIOmila utviklet seg for de seks Tyrvinglagene.

Alle resultater, og noen bilder. Og her kan du se terrenget for 10MILA 2007.

Ungdom
Fra første meldepost var Tyrving med å prege årets TIOmila. Morten Saue stemplet som nr.9 etter et drøyt kvarters løping. Inn til veksling hadde 1.lagets Torkil Eide Solstad hentet inn 2.laget, og de to Tyrvinglagene vekslet med bare 4 sekunders mellomrom. Alene først til veksling var Lillomarka ved Gaute Hallan Steiwer - grattis Lillomarka!

På 2.etappe kjempet Niklas Sommerstad for Tyrving 2 seg igjen opp blant de ti beste, og stemplet inn som nr.9. Marius Mathisen Søvik stemplet bare 7 plasser bak for 1.laget. Med dette hadde Tyrving 3. og 7. beste norske lag etter to etapper, med andre ord stor norsk dominans - grattis Norge!

På 3.etappen fant Hanna Kristine Lindseth seg en fin plass inne blant de tredve beste og holdt den plassen inn. Marianne Engseth gjorde en klassisk 180-graders feil ut av en post og kom til veksling 4 min lenger bak i køen. Men skulle få en ny sjanse i damestafetten senere på dagen (hvis du er svensk vil du sikkert spørre: er dette lov? Svaret er Nei ;-). På dette tidspunktet i ungdomsstafetten hadde svenskene inntatt topp tre for å bli - grattis Sverige!

4.etappen ble heller ikke preget av Norge, men det kan man vel heller ikke forvente med nye klasseregler tilpasset hjemlandets stafettpolicy for ungdom og stafettløping. Grattis Sverige!!! Bjørn Thomas Vee på 2.laget holdt 29.plassen i køen, men lot være å stemple på siste post fordi laget ikke var lovlig etter de nye reglene. Ingrid Berge kunne ta det "lovlige" 1.laget inn til 89.plass. Beste norske lag ble Nydalen på 11.plass, mens Stora Tuna fra Sverige vant en overlegen seier - Grattis Stora Tuna!

Resultater Ungdom

Damer:
Med en utløpning på 1.etappe som kunne få slarkede skuldre til å hoppe ut av ledd av seg selv (bratt heldning mot venstre og innsnevring etter "vilt"-delen av NOFs slagord), var det et under at Ingunn H Weltzien i det hele tatt kom seg til startpost (les: Jukola 2004). Når det derimot var unnagjort var det ingen ting som kunne stoppe Ingunn fra å forsere i feltet. 24.plass 24 sekunder bak Bækkelaget og Guro Flatekval var en godkjent start, og alle ledd var fortsatt intakte. Men 24.plass er selvfølgelig ikke godt nok - på TV posten kom den en velkjent skikkelse like bak lederlaget fra Delta. Ingunn var der hun skulle være, topp 3. Selv om hun var oppe og snuste på 2.plassen og profilerte Tyrving nest mest i årets TIOmila (hvem som profilerte Tyrving best kan man imidlertid være uenig i, men han som gjorde det mest kommer vi tilbake til under herrestafetten), ble det en 3.plass ved veksling og en rå spurt. Den spurten hadde holdt langt på siste etappe også. 3.plass og fantastisk innsats til tross, rekken med "først-inn-på-1.etappe" ble brutt. På tide å lage en ny, Ingunn!

Ingrid Skantze løp inn på en sterk 143.plass på sin 1.etappe for 2.laget. Bra trening og bra løpt, men laget ble disket ettersom det ikke var fullt og der ender historien for 2.laget... Det vil si; etter det løp en løper fra Sturla og deretter Marianne Engseth for 2.gang. Og denne gangen gikk det mye bedre, selv om hun så litt sliten ut etter målgang. Og det er ikke dårlig for en 14 åring i ungdomsstafett.

På 2.etappe kunne Ingunn sende ut 15 år gamle Ida Tiltnes. Sjelden har en så ung Tyrvingløper løpt så godt så lenge! Ida fikk også vist seg frem på storskjermen, og kunne etter drøye syv tilbakelagte kilometer veksle som nummer 18. Bare halvannet minutt bak noen av verdens beste o-løpere. Vi gleder oss allerede til fortsettelsen - det vil si Jukola! (eksamen eller ei, eksamener er til for å flyttes ;-).

3.etappe i TIOmila er Anniken Weber Nielsens spesialitet, men i år går det rykter om at det gikk for fort? Det har det nok gjort tidligere også, men det er mulig at selv skiløpere må trene løping i skogen for å henge med satsende o-løpere på TIOmila. Anniken gjorde uansett en glitrende innsats, som vanlig, og løp opp en plass til 17.plass.

4.etappen skulle Rannveig løpt, men hun måtte vi dessverre ligge igjen hjemme med virus i kroppen. Dermed fikk Dagrun Brox R. sjansen til å løpe mot verdenseliten. Det sier seg selv at det kan bli tøft når man ikke har løpt noe særlig o-løp siden O-festivalen, og vært syk store deler av vinteren. Dagrun steppet inn uten å klage, og bidro til at damelaget kom seg gjennom stafetten med et godt resultat. Selv om det ble langt og tungt mot verdensstjernene, gjorde Dagrun en upåklagelig innsats. Forhåpentligvis får hun ikke varige mén, men er å se tilbake i godt gammelt slag til Jukola.

Ankerkvinnen heter for tiden Zsuzsa Fey, og har gjort det en god stund nå. Denne gangen var Tyrving godt med i stafetten, og Zsuzsa løp et godt løp og plukket 16.plasser. Etter en imponerende spurt kunne hun som nr. 40 ta imot en liten treplanke som bevis på at Tyrving hadde fullført TIOmila i år også. Neste år skal platen etter målgang være i metall, det vil si topp 10. Tyrving har godt nok lag til å komme så høyt opp på resultatlisten, men vi må holde oss friske. Gjør vi det er det ingen ting som kan stoppe oss - the sky is the limit!

Resultater Damer

Herrer:
Hvorfor løpe i kø når man kan løpe alene i tet, stoppe opp på publikumspost og rekke armene i været? Svaret kommer forhåpentligvis i Anders Tiltnes sitt innlegg om sin etappe i årets TIOmila. Anders hadde fått i oppgave å starte ballet, og på første TV-post var han alene i tet. Med armene hevet over hodet ble han producerens yndlingsløper, og fikk sin prestasjon foreviget gjennom gjentatte repetisjoner på storskjerm, internett og svensk TV. Om dette var den beste fame'en Tyrving fikk under årets TIOmila kan sikkert diskuteres, men Anders var utvilsomt den som fikk mest. Klubben takker både Anders og Ingunn for den markedsføringen dere gjorde av Tyrving under årets TIOmila! Til veksling kommer Anders imidlertid pent plassert som nr.11 i køen, perfekt utgangspunkt for Mr.Jam...

Tyrvings nyervervelse fra sørlandet skulle sikkert gjerne vært med å løpe sin gamle klubb, KOK, inn til 9.plass på TIOmila. Når løper han imidlertid i rødt, hvitt og blått. Vi håper han snart får skikk på hvordan man løper i den nye Tyrving drakten, slik at også han kan rekke armene i været og smile til publikum når han kommer først inn til runding. Det får vente til Jukola, denne gangen ble det en mindre hyggelig opplevelse for Jarl Magnus Berge på 2.etappe. Men resten av laget var positive, og vi fortsatte stafetten med et klart mål om å hente inn Østmarka OK som vi normalt skulle ha distanser for lenge siden.

3.etappen ble løpt av lagets yngstemann, Bjørn Ekeberg. Det ble et tøft møte med seniorvirkeligheten for den lovende junioren, og Bjørn mestret sitasjonen som en rutinert senior. Til tross for litt tidstap gjennomførte han en sikker og god stafettetappe, og kunne sende ut Torbjørn Sagberg på Långa natten.

Egentlig skulle Audun Weltzien løpt Långa natten, men da Audun måtte kaste inn håndklet ble Torbjørn Sagberg pålagt den lengste etappen. Han åpnet knallhardt, og beina holdt helt inn. Det skulle man ikke tro, hvis man har sett den krisebehandlingen han har fått for vonde bein på alle samlinger tidligere i vår. Men når det gjelder slo "Sagkrakken" til. Beina holdt inn, og han kunne til slutt skryte på seg å ha løpt forbi 27 løpere. Mest av samtlige løpere på herrenes 1.lag. Det sendte Tyrving opp til 59.plass.

Geir Hoff pleier å løpe bra på TIOmila, dog på litt tyngre oppgaver som for eksempel Långa natten. I år hadde imidlertid Geir fått tildelt den andre pojksträckan, og den muligheten tok han godt vare på. Med 17.beste etappetid fortsatte Tyrving klatringen på resultatlisten, og lå på dette tidspunktet på 55.plass. Fortsatt et stykke bak Østmarka, men det var Tyrving som var på tur oppover...

Christian "Bole" Holmboe løp hånd i hånd med Erik Thorsson for Halden 2 på 6.etappe på en god tid. Thorsson er god, men ifølge sikre kilder skal "hånd i hånd"-bildet være et spill for galleriet ettersom de bare tidvis har hatt øyekontakt ute i skogen. Sammen ut og sammen inn ga imidlertid et idyllisk bilde, selv om Bole ble slått med 8 sekunder av svensken og tapte en plass på etappen (den ene som passerte var nok Thorsson) .

Hva er vel da bedre enn å fortsette med en sveitser på 7.etappe... Thomas Hodel stod for fjorårets beste etappe, og løp sterkt også i år. Tydelig at sveitseren takler TIOmila når han slipper å ha lykt på hodet. Der Hodler fortsatte klatringen til 50.plass, og tok et syvmilssteg i kampen mot Østmarka. Thomas rakk akkurat å sende sportssjefen ut på 8.etappe, før han satte seg bak rattet av en minibuss for å kjøre det sveitsiske juniorlandslaget til Hamburg. Vi håper han fikk en fin tur.

Imens var sportssjefen Morten Christophersen godt i gang med sin rake 8.etappe. Med formannens o-sko lå sportssjefen godt plassert i klyngen sin gjennom det meste av etappen, før han med to kjemperykk passerte og kvittet seg med Østmarka og pådro seg et kutt i låret og et stygt gnagsår. Men hva betyr vel det når Tyrving igjen er foran "fienden fra øst" og oppe på 47.plass.

Vegard Brox var superreserve, og gikk like godt rett inn på nest siste etappe. En etappe som er både lang og krevende, og der verdensstjerner i fleng gjør at det går utrolig fort. Østmarka ble observert for siste gang i stafetten. Noen lag måtte nødvendigvis passere, men etter en sterk etappe kunne Vegard sende ut vår britiske stjerne på siste etappe.

Graham Gristwood prøvde å holde følge med en av verdens beste o-løpere, Matthias Merz. Det ble litt for tøft, og han måtte slippe mot slutten. Allikevel løp den nye utenlandsstjernen til Tyrving opp 7.plasser, slik at Tyrving til slutt endte på 48. plass. Det var en del plasser bedre enn i fjor, men enda flere plasser dårligere i målsettingen. Neste år innfører vi forbud mot å bli syk, og påbud om å løpe til riktig post. Men i år var fame viktigere enn tall - derfor ble showet på 1.etappene årets høydepunkt.

Tyrving 2 er dessverre helt glemt i denne beretningen, men noen av løperne på laget må gjerne lage en utfyllende rapport. Det bør allikevel nevnes at hele 2.laget løp kontrollert og godt og vekslet rundt plass 170 +/- 10 gjennom hele stafetten, og selv med én 15-åring, én 16-åring og to 17-åringer (pluss Zsuzsa's 'alter ego') på laget endte de til slutt på 152. plass (16 sek foran Østmarka 2, og neste år skal vi unngå omstarten ;-). Det står det all mulig respekt av, og flere av disse løperne kommer helt sikkert til å løpe på 1.laget i fremtiden. Kanskje til og med på 1.laget i TIOmila 2010 - og det blir morsomt, for da skal vi vinne!!!

Resultater Herrer

(30.04.2006)

   

Kommentarliste

Det finnes ingen kommentarer

!