Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

EM Sprint: 5. plass til Ingunn !

Ingunn H Weltzien gjennomførte i ettermiddag en glimrende sprintfinale, og var med å prege konkurransen hele veien. Ingunn endte til slutt på 5.plass, 43 sekunder bak Simone Niggli Luder som vant men bare 9 og 11 sekunder bak de to øvrige medaljen som gikk til Marianna Andersen (sølv) og Minna Kaupi (bronse). En sterk prestasjon av en 19-åring i et europeisk mesterskap for seniorer!

Audun H Weltzien endte på 40.plass og Graham Gristwood (UK) på 43.plass i herrenes A-finale, et drøyt minutt bak sprintkongen Emil Wingstedt. EM fortsetter med mellomdistanse kvalifisering på mandag og finale på tirsdag, med GG på startstreken.

Resultater, og finaleløypene m. vinnerveivalg

Den første EM distansen, sprint kvalifisering, bød ikke på de store problemene for noen av Tyrvingløperne. Alle tre kom seg greit videre til finalen, som løpes senere i dag. Audun H Weltzien ble nr.8 i sitt heat, 52 sek bak Matthias Merz fra Sveits som vant. Tidligere Tyrvingløper, Carl Waaler Kaas, endte på 3.plass i det samme heatet. I heat 2 ble Graham Gristwood nr.7, 40 sek bak en annen sveitser, Daniel Hubmann. Ingunn H Weltzien åpnet svakt, men løp seg stort opp og endte på en sterk 3.plass i sitt heat. 25 sek bak heatvinner Emma Engstrand fra Sverige og 2 sek foran landslagsvenninne Birte Riddervold. Alle de norske damene gikk videre til finalen, mens fem av de seks norske herrene gikk til finalen.