Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Ultra-NM: Ingunn-gull + Zsuzsa-bronse !

Årets første NM-distanse - Ultralang i Førde - og Ingunn H Weltzien fortsetter medaljefangsten der hun slapp i fjor: Gull i klasse D17-20, med 1:09 til gode på Silje Ekroll Jahren; strekktidene forteller om 4 min bom på et langstrekk etter 1 times løping, men Ingunn "reparerte" med en uimotståelig finish på kortstrekkene de siste 5 minuttene. Og dette NM-gullet er historisk - årets styrkeprøve var "first ever" UltraNM for juniorene, og hele 40 jenter til start i løypa som var 10,9 km i luftlinje.

I et noe tynnere D21-startfelt løp Zsuzsa Fey igjen et jevnt godt løp til 3.plass (+10:11) og samme medaljevalør som i fjor. Marianne Andersen var en suveren gullvinner (selv med 6 min bom på 1.post!); sølvet snappet Anne Marie Bleken 1:27 foran Zsuzsa i den 15,6 km lange løypa.

Herrene våre var mer beskjedne. 72 unge hingster i H17-20 startet på 17,2 km; forhåndsfavoritt Olav Lundanes vant suverene 7 min foran de andre på pallen, Bjørn Ekeberg ble nr.18 (+25:58) og Espen H Weltzien nr. 49. H21-løypa på 23,3 km gjorde Hans Gunnar Omdal unna på 2:30:47 (6,5 min/km), og avgjorde duellen med veteranen Jon Tvedt til sin fordel i løpet av de siste 18 minuttene; på 3.plass superveteran Anton Bjartnes (43). Beste østlending var 15 min bak, Anders Tiltnes løp sin første Ultra-distanse til 22.plass (+31:42), Henning Spjelkavik ble nr.34 bare 2:11 bak Kristen Skjeldal, og Frode Konst signerte resultatlista etter nesten 4 1/2 time i vestlandsmyrene.

Løypene kan du se hos OPN 27/5, eller enda bedre: i RouteGadget med veivalg. Og resultatene (strekktider, bommer & sprekker) ser du grafisk i Splitsbrowser.