Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

VM Sprint

Det var ikke spesielt dejlig å være norsk i Mindeparken, Århus på VM's første finaledag (og heller ikke for oss som følger live-sendingene på web'en).

• Først herrene våre inn til tider 1-1,5 min bak pallen og dermed plasser bak i køen. Vår Audun W tapte 5-10 sek her og der i postplukk-partiene, bestetid på transportstrekket til 7.post viste at farten var bra og han avanserte, men med en 30 sekunders på nest siste post raste han fra topp15 til 27.plass (+ 1:19). Bedre da for Graham G, også han tapte noe som kunne blitt blomster og diplom på veien til nest siste, men en 9.plass (+0:36) er en imponerende debut. Congrats, GG !!
  • Med Ingunn W ute, var AnneMargrethe Hausken det norske medaljehåpet. Men det sloknet med en 2 minutters(!) black-out allerede på 2.post. Vår Zsuzsa F (nr.33 +2:57) tapte mer en 'normalt' på langstrekket der hun rundet hele travbanen, samt på vei til 1-2-9. Men, flat parksprint er vel ikke hennes favorittøvelse; mer spennende da å følge løpene seinere i uka. Louise O debuterte med et jevnt løp til 36.plass (+3:19).

Sekundstrid om medaljene: Gull igjen til sprintKungen Emil Wingstedt (SWE) foran Daniel Hubmann (SUI; + 1sek) og Claus Bloch (DEN; +1,7sek), samt junioren Hanny Allston (AUS!) foran medaljegrossist Simone Niggli-Luder (SUI; +5,8sek) og Kajsa Nilsson (SWE; +11sek) | Resultater, kart og løyper, veivalg.