Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

NM stafett: Ikke helt der oppe, men topp laginnsats

NM-uka 2006 ble avsluttet med øs pøs regnvær, topp20-premier til 4 av våre 6 lag og Tyrving-lag i topp10 gjennom hele stafetten. Men det var først på sisteetappen at UK fikk orden på den innbyrdes rekkefølgen ;-)

Sluttresultatene | Tyrving-lagenes tider

For det var Espen W på 3.laget som viste hvordan førsteetapper skal løpes; inn som nr.7 i tetgruppa, 40 sek bak Øystein Kristiansen. Og Vegard Bx gjorde som man skal på 2.etappe; beit seg fast i løpere som normalt er raskere enn ham og vekslet som nr.4 (+2:31). Geir H slapp Audun og J.Torbjørn (og noen andre ungfoler) forbi, men travet sikkert inn til 16.plass (+10:24).

"Lang gafling" i skrålia på begge de 2 første etappene spolerte herrenes medaljeambisjoner. Tyrving 1 og 2 (Jamma B og Anders T; Bjørn E og Torgeir N), vekslet samtidig både etter første (+3:20) og ut på siste etappe (+5:11). Uvitende om at lagene hadde samme gafling fra start til mål. Men - Audun W hadde beste etappetid på siste og spurtet fra Nordberg og Haldin inn til 7.plass, nå bare +2:46 bak Kristiansand og 40 sek fra en pallplass. Sølv og bronse til Wing og Nydalen, mens J.Torjørn S holdt stillingen for 2.laget inn til 12.plass (+7:51). Og 4.laget, der Sverre L og Christian H løp de to første, hadde fortsatt 40-50 lag bak seg da Henning S vant spurten om 45.plass.

For damene åpnet Tone L som herrene med "lengre gafling" enn det som skulle bli teten. Rannveig Ø med en sterk 2.etappe forserte 7 plasser i feltet, og Ingunn W sikret en flott 6.plass. Et fossil-forsterket 2.laget endte på 46.plass. Medaljene gikk til Bækkelaget, NTNUI og Nydalen.