Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Rekruttleiren på Sæteren - årets høydepunkt


Hver mandag fra slutten av april og frem til oktober arrangeres det o-løp og instruksjon for rekruttene i Tyrving, med stort oppmøte. Men den tradisjonelle o-leiren i starten på høstsesongen er nok for mange årets høydepunkt! I år ble leiren arrangert fra 25.-27. august på Sæteren gård i Bærumsmarka, i flott sensommervær. Hele 29 rekrutter i alderen 6-14 år, og 14 voksne, var med på årets leir!

Orienteringsøktene ble lagt opp med o-løyper med ulik vanskelighetsgrad, der de som ønsket det kunne ”skygges” av de voksne. Mange tøyde o-ferdighetene og valgte C-nivå, med stort hell! Etter stor innsats i o-løypene fredag ble hamburgere og pølser grillet på den flotte bålplassen på Sæteren. Og med påfølgende kakespising og lek på vollen under stjerneklar himmel – en flott åpning på leiren. Så testet vi ut det nye sovehuset på Sæteren – og det fungerte utmerket!

Den tradisjonsrike myrfotballen fant sted på lørdag i den bløteste myra i området. O-rekruttene viste at de hadde masse krefter igjen til fotballkamp med svært høy myrsøle-faktor! Kulpen og bekken nedenfor Sæteren ble så brukt til et påkrevet bad, og til å skylle o-tøy - alt i én operasjon. Effektivt og gøy!

Leirmesterskapet er en ”stafett” der laget til sammen skal ta 12 poster satt ut i nærområdet. Taktikken og fordelingen av postene mellom lagets løpere, er her avgjørende for resultatet. Det laget som først kommer i mål med alle løperne, blir årets Leirmestere. Fellesstart og SVÆRT spennende. Etterpå var det premieutdeling, pizza, gelé og sjokoladepudding og godteri, masse godteri (det var jo lørdag……) og igjen; lek på vollen til langt på natt. Baller og leker i utstyrsbua på Sæteren ble brukt flittig.

Til leirmesterskapet lørdag kom også flere fra Tyrvings ungdomsgruppe inn til Sæteren, de kunne fortelle fra det kuuleste de hadde vært med på: Hovedløpet - ungdommenes uoffisielle NM - og O-landsleiren etterpå. Med stort engasjement og artige fortellinger ble de yngre o-løperne inspirert til å fortsette med orientering – for alle ville være med på dette når de blir 14-15-16 år!

Søndag morgen arrangerte så ungdomsgruppa leirens avsluttende o-løp i Dæhli-skogen. Et prikkfritt arrangement med fine løyper. Flere gode prestasjoner var det også, fra både små og store rekrutter. Dette lover godt for Tyrving O's fremtid!

Søndag ettermiddag reiste mange slitne leirdeltakere hver til sitt, som seg hør og bør etter en vellykket o-leir; trøtte, slitne, med gode opplevelser, mye frisk luft i lungene, nye venner - og med mye skittent o-tøy i bagasjen....

Neste nå er O-Troll leir lørdag 16/9, også på Sæteren, og O-Rekruttenes Holmenkolldag søndag 17/9.

(08.09.2006)

   
   
   

!