Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Tyrving-Awards 2006

NOF har hatt sin prisutdeling på Holmenkollen Park Hotell, under O-gallaen i november. Der ble det ingen priser til Tyrvingløpere, men det kan vi love under Tyrving-Awards...

Avstemningene for Tyrving-Awards 2006 i gang. Det vil bli mulig å stemme i to uker fremover, og hvem som vinner vil bli offentliggjort på premieutdelingen etter BingO-Sprinten onsdag 20.desember (ca. kl 19:30). Da vil det bli prisdryss over Tyrvings løpere.

Årets prestasjon

kåres ved avstemning (se avstemninger)

Tidligere vinnere:
2002: Nicholas Morgan – som løp juniorlaget inn til NM gull i stafett etter en enorm opphenting på siste etappe.
2003: Gullaget på NM junior stafett – Anders Tiltnes på første, Morten Nilstad Pettersen på andre og Audun Weltzien på tredje.
2004: Frode Konst – verdensrekord i antall løp på en sesong, med utrolige 143 offisielle konkurranser.
2005: Ingunn H Weltzien – rent bord i eldste juniorklasse under NM, med fire av fire mulige NM gull.

1)Ingunn H Weltziens Junior VM gull
Som siste års junior ble det gull til Ingunn Weltzien på sprinten i VM. Hun slo blant annet Hanny Allston, som ble verdensmester for seniorer på samme distanse senere på sommeren.

2)Torgeir Nørbechs NM gull
Torgeir Nørbech vant yngste juniorklasse under NM lang på Hovden med minst mulig margin, 1 sekund. Et godt teknisk gjennomført løp.

3)Audun H Weltziens NM bronse
Tyrving har ikke tatt individuell medalje for herrer på NM lang på ti år. Audun Weltzien sørget for at det ble med ti år, og løp inn til bronse under NM på Hovden.

4)Graham Gristwoods 9.plass i VM
Graham Gristwood sørget for Tyrvings eneste topp 10 plassering under VM i Danmark, med sin 10.plass på sprinten. Graham var en av seks Tyrvingløpere som løp VM.

5)Ingunn H Weltziens 5.plass i EM
Selv om hun fortsatt bare er junior, kvalifiserte Ingunn seg både for EM og VM for seniorer. På EM ble det 5.plass på sprint, i kamp med de fleste av verdens beste dameløpere.

Årets dameløper

- kåres ved avstemning (se avstemninger)

2002: Zsuzsa Fey
2003: Zsuzsa Fey
2004: Zsuzsa Fey
2005: Ingunn H Weltzien

1) Ingunn H Weltzien
Løp EM og VM for seniorer i sin siste juniorsesong, og ble nr.5 på sprinten i EM. Juniorverdensmester på sprint, og 5.plass på langdistansen. Norgesmester på ultralang, og sølv på mellom. Løp NM sprint og NM lang i seniorklassen og kom henholdsvis på 4.plass og 5.plass.

2) Ida Tiltnes
Til tross for at hun fortsatt bare er 16 år, markerte hun seg blant seniorene i de store stafettene på våren. Var med teten inn på 1.etappe (natt) under 4 dams, og holdt farten til seniorene på TIOmila. Løp en god etappe under Junior NM stafett i Trondheim. Var også dominerende i sin aldersklasse på vårsesongen.

3) Zsuzsa Fey
Løp alle distansene under VM i Danmark, og endte på 22.plass på langdistansen, 29.plass på melomdistansen og 33.plass på sprinten. Bronse på NM ultralang i Førde. Er best rangert av damene i Tyrving på World Rankingen med 44.plass.

Årets herreløper

2002: J.Torbjørn Sagberg
2003: Carl Waaler Kaas
2004: Audun H Weltzien
2005: Audun H Weltzien

1) Anders Tiltnes
Gjennomførte også i år en god høstsesong, med 8.plass på NM natt i Trondheim, 10.plass på NM sprint i Horten, 11.plass på NM lang og 12.plass på NM mellom på Hovden. Kvalifiserte seg for militært VM i Brasil med sine resultater på høsten, og løp inn til 2.plass på langdistansen under Euromeeting.

2) Audun H Weltzien
Fikk sitt virkelige gjennombrudd i seniorklassen i år, og etablerte seg som en av norges beste seniorløpere. Kvalifiserte seg for både WorldCup, EM og VM, og fikk løpe mellom (16.plass) og sprint (27.plass) i VM. Bronse på NM lang på Hovden, og Tyrvings beste og norges fjerde beste på World Rankingen med 39.plass.

3) Torgeir Nørbech
Kom til Tyrving fra Ringerike 1.juli. Som første års junior kvalifiserte han seg for Junior VM og JEC, og gjorde en jevnt god innsats der. Ble norgesmester i yngste juniorklasse på langdistansen under NM på Hovden.

Årets juniorløper

1) Bjørn Ekeberg
Jevnt god vårsesong, der han var med å kjempe i toppen i de fleste løp. Bronse på mellomdistansen under NM på Hovden. Gode resultater på høsten ga plass i den norske troppen til JEC.

2) Ingunn H Weltzien
Juniorverdensmester på sprint under VM i Litauen, og 5.plass på langdistansen. Norgesmester under første NM ultralang for juniorer, og sølv på mellomdistansen under NM på Hovden. Markerte seg i seniorklassen.

Sterke løp under testløpene på Ringerike, ga plass i den norske troppen til Junior VM i Litauen. Gull på NM lang på Hovden. Høstens resultater ga også plass i den norske troppen til JEC, og i neste års juniorlandslag.

Årets ungdomsløper

- kåres av Sportskomitéen

2003: Rannveig W Øverøyen (14)
2004: Rannveig W Øverøyen (15)
2005: Espen H Weltzien (16)

1) Ingrid Berge (16)
Ingrids resultater svinger, men hun har flere ganger vist sitt potensiale. Som i Blodslitet, da hun var med teten helt til spurten og sluttet under halvminuttet bak, på 13.plass. På HL ble det også en pen 13.plass, og hun hentet sølv på KM mellom. Vårsesongen var stabil, med sikker plass på kretslaget som banket svenskene, og en 9.plass som beste på O-festivalen.

2) Ida Tiltnes (16)
Ida var i kalasform hele vårsesongen, som hun toppet med klasseseier i Interkretskampen, og 1.+ 2.plass i O-festivalen. På HL ble det en sterk 4.plass. Seinere på høsten glimtet hun til med 3.beste etappetid da jnrNM-laget hentet sin bronsemedalje, og klasseseier på 25manna-korten.

3) Torkil Eide Solstad (15)
Torkil er ikke den mest løpssterke av o-ung's 8 H14-16. Men han traff toppformen på O-festivalen; parret med stødig orientering resulterte det i to topprestasjoner og 2.+ 4.plass. På HL forsvarte Torkil sin pene 15.plass fra i fjor, som beste Tyrving-gutt.