Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Tanker fra sportssjefen


I januar vil sportskomiteen og styret fastsette klubbens mål for den kommende sesongen. Som sportssjef har jeg satt meg mange mål for den kommende vinteren og o-sesongen. Jeg har et ønske om at vi skal bli mer åpne og at informasjon skal flyte bedre, og jeg har et mål om å bidra til å skape mer engasjement og debatt. Derfor vil sportssjefen ukentlig dele informasjon og tanker med leserne på Tyrving-nett. Disse artiklene vil være mulig å diskutere (se nederst i artikkelen) – alle er velkommen til å skrive sin mening…

Tyrving er en av de tre store klubbene i Oslo vest, og vi må ta en stor del av ansvaret for utviklingen av orientering i Asker og Bærum. Det viktigste må være orienteringsidretten i Asker og Bærum sett under et, at idretten blomstrer og at flest mulig driver med sporten vår. Så får rivaliseringen mellom klubbene komme i andre rekke.

For å oppnå best mulig utvikling av orienteringsidretten i regionen må vi samarbeide på tvers av klubbene. Fossum og Tyrving har allerede et godt samarbeid om treninger og dagssamlinger, og løpere fra begge klubber har hospitert på hverandres treningssamlinger og turer. Dette er positivt, men samarbeidet kan både bli bedre og mer omfattende. Og jeg hadde gjerne sett at også Asker deltok i et slik samarbeid. Kanskje også Heming/Njård, som til tross for sin lokalisering innenfor Oslos grenser, er en Oslo vest klubb.

For å oppnå best mulig utvikling av orienteringsidretten i regionen må vi skape et større damemiljø i Oslo vest. Det finnes få store og sterke damemiljøer i o-Norge, og dette kan være en grunn til mindre bredde blant damene. Med et større og sterkere damemiljø minker sjansene for at dameløperne slutter med orientering. Og selv om det beste er at klubbene klarer å skape et bredere damemiljø, er det også positivt om det er mulig å skape et sterkt damemiljø på tvers av klubbene. For eksempel i Oslo vest.

For å oppnå best mulig utvikling av orienteringsidretten i regionen må det bli større aksept for at løpere bytter mellom klubbene i området. Dette gjelder familier, barn og ungdommer så vel som satsende løpere. Om det beste satsingsmiljøet for en ung og lovende løper er i naboklubben og løperen ønsker å bytte klubb, må vi akseptere et klubbskifte. Om en løper har sine venner i naboklubben og ønsker å bytte klubb, må vi akseptere et klubbskifte. Om en løper er den eneste på sin alder i klubben mens naboklubben har et bredt miljø i denne aldergruppen og løperen ønsker å bytte klubb, må vi akseptere et klubbskifte. Det som er til beste for orienteringsidretten i Asker og Bærum er også til det beste for klubbene. Tyrving må gå foran som et godt eksempel når det gjelder å bygge ned slike barrierer, til det beste for orienteringsidretten. (08.12.2006)

   

Kommentarliste

Emne: Forfatter:
Flotte tanker
Christian Holmboe 12.12.2006 09:24

Velformulert innlegg i beste "I have a dream..." stil.
Samarbeid og åpenhet er viktig og ikke så vanskelig som man skulle tro. Jeg har gjennom årene deltatt på fellestreninger eller samlinger med mange andre klubber enn min egen og alltid følt meg velkommen og tatt vare på. O-løpere deler av sin kompetanse og de beste gir velmente råd til de unge uansett klubbtilhørighet. Oppgaven for støtteaparatet blir derfor å skape arenaer hvor de beste møter de unge - også på tvers av klubbtilhørighet.

Den største utfordringen kan kanskje bli damesiden, men desto viktigere at det kommer på agendaen.

Christian

!