Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Orientering i media


I januar vil sportskomiteen og styret fastsette klubbens mål for den kommende sesongen. Som sportssjef har jeg satt meg mange mål for den kommende vinteren og o-sesongen. Jeg har et ønske om at vi skal bli mer åpne og at informasjon skal flyte bedre, og jeg har et mål om å bidra til å skape mer engasjement og debatt. Derfor vil sportssjefen ukentlig dele informasjon og tanker med leserne på Tyrving-nett. Disse artiklene vil være mulig å diskutere (se nederst i artikkelen) – alle er velkommen til å skrive sin mening…

Orientering i media har vært en mye diskutert sak så lenge jeg har drevet med orientering. I 2007 arrangerer Tyrving NM sprint, og da kan vi gi vårt bidrag til å få o-idretten mer profilert...

På o-gallaen på Holmenkollen Park Hotell i november, omhandlet mange av foredragene orienteringssportens forhold til media. Dette er noe mange har tanker om, og det er mange som mener de vet hvilken vei som er den rette å gå. Micr-o og Macr-o er to konsepter som skal gjøre orientering mer TV vennlig. Jens C. Knudsen fra TV2 snakket om hva som skal til for å få orientering på TV. Live sendinger en gang iblant kommer ikke til å føre til mye orientering i media, det må være en kontinuitet. Det må være jevnlige innslag i sportssendingene. Ikke nødvendigvis live, men slik at folk for se orientering jevnlig så de kjenner igjen løpere når et mesterskap vises live. Mye er opp til de store TV selskapene, som må lage et opplegg som de kan leve med økonomisk. Det innebærer bredere samarbeid mellom TV stasjonene i de ulike landene.

Men jeg stiller meg spørsmålet om vi ikke har begynt i feil ende, når vi legger så mye vekt på å få livesendinger på TV. Burde vi ikke begynt i andre enden? Jevnlige sendinger i sporten på NRK og TV2. Hver gang det er et stort o-arrangement burde det være 30 sekunder i sporten på både NRK og TV2, og det er vårt ansvar å sørge for dette. Ansvaret hviler ikke på NRK eller TV2, de har sportssendinger folk vil se selv uten orientering. Ansvaret hviler på o-menigheten. På hver enkelt o-løper, på klubbene og ikke minst på NOF. For vi kan sørge for å få orientering i sporten, det fortalte Jens C. Knudsen oss på Holmenkollen Park Hotell. Ved å levere ferdig redigerte sendinger gratis til NRK og TV2 som de kan vise i sporten. Hvorfor er det ingen som har fortalt oss det? Hvorfor har ikke NOF tatt tak i den biten?

Klubbene kan gjøre en forskjell, og vi bør ta vår del av ansvaret. Tyrving er en av de største klubbene i Norge, så vi må gå i spissen for å få orientering på TV. Og vi har nå alle tiders mulighet når vi i 2007 arrangerer NM sprint. Vi må sørge for at orientering kommer på TV. Både som innslag i sporten på NRK og TV2, og kanskje også som en lengre sending i TV-Budstikka. Kanskje vi også kan få storskjerm på samlingsplass. Det hadde vist frem orientering på en positiv måte. Og det er vårt ansvar å gjøre nettopp det.

Vi må utnytte den muligheten vi har når vi nå arrangerer NM sprint. Både fordi det er NM, og derfor et viktig løp, og fordi arrangementet går i Sandvika sentrum på en lørdag, og derfor kommer til å bli sett av mange tusen mennesker. Vi må markedsføre oss i forkant, vise oss frem på dagen, og oppsummere igjen i etterkant. Dette er en mulighet, ikke bare for Tyrving, men for orienteringssporten. Og vi må være vårt ansvar bevisst!

Ønsker alle en god jul!!! (22.12.2006)

   

Kommentarliste

Det finnes ingen kommentarer

!