Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Påskesamling i Tsjekkia 2007


Påsken 2007 arrangerer Tyrving påskesamling i Tsjekkia. Samlingen er relevant for VM i 2008 som arrangeres i Tsjekkia, og er åpen for alle. Samlingen vil gå i typisk kontinentalt terreng, og vil være bra o-teknisk trening for alle som ønsker å trene for fremtidige internasjonale konkurranser eller fin avveksling for de som ønsker å trene i nytt og spennende terreng. Mange av de internasjonale mesterskapene vil i de kommende år gå i kontinentalt terreng. Tradisjonen tro vil det også bli lagt vekt på det sosiale på påskesamlingen.

16 påmeldt fra Tyrving, og fortsatt mulig å melde seg på!

Påske- og klubbsamlingen i Tsjekkia blir organisert av Eystein Weltzien, med hjelp fra Jaroslav Kacmarcik og andre lokale kontakter. Reiseopplegget blir koordinert av Morten Christophersen.Samlingen er åpen for alle Tyrvings medlemmer!Målet med samlingen:
- Tilvenning til løping i terreng.
- Generell o-teknisk trening i kontinentalt terreng.
- Spesifikk trening mot VM 2008.

Program:

Onsdag 4.apr Fly fra Oslo til Praha, kjøre til Jicin 1 o-teknisk trening nær Praha
Torsdag 5.apr Kjøre fra Jicin til Moravien 2 o-tekniske treninger i Jicin
Fredag 6.apr 1 o-teknisk trening ved Vidnava + løpeøkt
Lørdag 7.apr 2 o-tekniske treninger ved Zlata Hory
Søndag 8.apr 1 o-teknisk trening ved Vidnava + løpeøkt
Mandag 9.apr Kjøre fra Moravien til Nove Mesto 2 o-tekniske treninger i Nove Mesto
Tirsdag 10.apr Kjøre til Praha, fly fra Praha til Oslo 1 o-teknisk trening i Nove Mesto

Reise:
Det blir reise med fly t/r Oslo - Praha, Tsjekkia. Alle dekker flyreisen selv, men det vil bli organisert felles bestilling for de som ønsker det. Påmelding for første flybestilling til Morten Christophersen innen fredag 19.januar. Det er også mulig å bestille fly på egenhånd. Utreise skjer på formiddagen onsdag 4.april, og hjemreise eftermiddagen tirsdag 10.april.

Billigste direktefly til Praha pr. 7.januar er kr 2 090.

Under samlingen vil transport bli organisert i personbiler. Leiebiler er inkludert i egenandelen, og bestilles felles gjennom sportskomiteen.

Overnatting:
Overnattingen vil under hele samlingen ha hotellstandard. Det vil bli 2-5 personer på hvert rom. Den første natten vil det bli overnatting i Jicin, øst for Praha. De neste fire nettene blir det overnatting i Moravien, nord i Tsjekkia og nær grensen til Polen. Dette er et område som ligger rett nord for den nordligste terrenget som vil bli benyttet under VM i Tsjekkia 2008. Den siste natten blir det overnatting i Nove Mesto. Overnatting er inkludert i egenandelen.

Mat:
Alle overnattingene vil være inkludert fullpensjon. Det vil dermed ikke bli laget mat på egenhånd, og det frigjør mer tid til trening, hvile og sosiale aktiviteter. Alle disse måltidene vil være inkludert i egenandelen. Det vil likevel bli enkelte måltider, som for eksempel mellommåltider og måltider i forbindelse med ankomst og avreise, som ikke blir inkludert i egenandelen. Mat og drikke er billig i Tsjekkia.

Trening:
Onsdag: Den første treningen vil foregå direkte etter ankomst Tsjekkia, og dermed i nærheten av Praha. Treningen vil finne sted på vei til første overnatting, og alle bør derfor pakke det de trenger til den første økten lett tilgjengelig.

Torsdag: De to treningene denne dagen vil foregå i utfordrende sandstensterreng i Jicin. Jicin er kjent for disse sandstensterrengene, og de innbyr til rolig o-teknisk trening og kartlesing fremfor høy fart. Dette er godt egnet i starten av en ukes lang samling, og etter en lang vinter med mye skigåing.

Fredag: Det blir kun lagt opp til en o-teknisk trening denne dagen, og den vil foregå nær byen Vidnava som ligger på grensen til Polen. Terrenget er variert, kontinentalt og utfordrende. For de som skal trene to økter, vil den andre økten bli en løpeøkt. Enten en kort restitusjonstrening eller en rolig langtur, evt. på kart.

Lørdag: På lørdagen blir det igjen lagt opp til to o-tekniske økter. Disse to øktene vil foregå nær byen Zlata Hory, som også ligger på grensen til Polen men litt lengre øst. Her blir det hver sommer avholdt Silva ungdomscamp, og det finnes flere spennende og krevende kontinentale terreng.

Søndag: Første påskedag vender vi igjen tilbake til terrengene rundt Vidnava, og denne dagen er det klart for høyøkt. Etter flere dager med kontinental o-teknisk trening, er det tid for å teste kontinentalorienteringen i høy fart under samlingsmesterskapet. Andreøkten blir igjen en kort restitusjonstrening eller en rolig langtur, evt. på kart.

Mandag: Etter tre dager nord i Tsjekkia er det på tide å teste ut nye terrengtyper. Andre påskedag blir det avholdt to o-tekniske treninger i Nove Mesto, der Junior VM fant sted i 2000. Nove Mesto er best kjent som et skisted, og for sine årlige verdenscuprenn i langrenn. Det taes snøforbehold, slik at treningen vil bli flyttet til barmark hvis det skulle være snø i Nove Mesto.

Tirsdag: Det blir en o-teknisk trening i Nove Mesto, før turen går til flyplassen.
Egenandel:
Egenandelen inkluderer transport i personbiler (inkl. drivstoff), overnatting, full pensjon (de fleste måltider), o-tekniske treninger og organisering. Flyreisen kommer i tillegg. Egenandelen er på kr 400 pr. døgn. Juniorer betaler halv egenandel.

Påmelding:
Påmelding til Morten Christophersen. Påmeldingsfrist for første bestilling av flybilletter er fredag 19.januar. Flybillettene er normalt billigere jo tidligere de bestilles.

Påmeldte:
1. Eystein Weltzien (4.4)
2. Wenche Hultgreen (4.4)
3. Audun Weltzien (4.4)
4. Ingunn Weltzien (4.4)
5. Espen Weltzien (4.4)
6. Torgeir Nørbech (1.4)
7. Morten Christophersen (31.3)
8. Gabriel Lombriser (31.3)
9. Bjørn Ekeberg (3.4 kl.17.45)
10. Sverre Haug Lindseth (3.4 kl.17.45)
11. Ida Tiltnes (3.4)
12. Ingrid Berge (3.4)
13. Tone Ellefsen Lye (4.4)
14. Live Lindemark (3.4)
15. Thomas Furuheim (31.3)
16. Ove Sætra (3.4)

+ Tyrving får selskap av 16 juniorer + 2 ledere fra Hordaland krets.

(22.03.2007)

   
   

Kommentarliste

Det finnes ingen kommentarer

!