Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Tyrvingløpere på "utveksling"


Anders Tiltnes og J.Torbjørn Sagberg har allerede løpt for Södertälje-Nykvarn Orientering et halvt år. Nå skal Åsa Franzén også løpe for SNO et halvår, og Jarl Magnus Berge skal løpe våren for Turun Metsänkävijät for å få erfaring fra å konkurrere på toppnivå i de store stafettene. Men til høsten vender alle tilbake til Tyrving, og da får Tyrving endelig et topplag også i de stafettene med mer enn fem etapper.

Her kan du lese mer om hvorfor Jamma bytter og hva han tenker om klubbyttet. Jamma er intervjuet av Thomas Furuheim.

Jarl Magnus Berge har bestemt seg for å løpe for den finske klubben Turun Metsänkävijät denne våren, men forsikrer at han kommer tilbake til Tyrving igjen til høsten – med sekken full av erfaring.

I høst forlot Jens Torbjørn Sagberg og Anders Tiltnes IL Tyrving for å løpe for svenske Södertälje Nykvarn. Nå har Jarl Magnus Berge bestemt seg for å løpe for Turun Metsänkävijät, men alle forventes tilbake i den rød/blå/hvite drakta igjen til sommeren. Jamma begrunner valget med økt erfaring og motivasjon.
- I TuMe har jeg muligheten til å kjempe om virkelige topplasseringer i de store stafettene. Nå har jeg fått skikkelig motivasjon til å trene og alt går veldig bra. Til høsten regner jeg med at Södertäljegutta kommer tilbake med mye erfaring de også, så jeg tror også Tyrving vil tjene på dette på sikt.

Og hittil i år ser det virkelig ut som klubbyttet har gitt Jamma er lite løft.
- Jeg føler meg i veldig godt slag om dagen. I helgen løp jeg nattløp i Sarpsborg hvor jeg vant foran en del gode løpere og tidligere i høst løp jeg et godt bakkeløp hvor jeg slo blant annet Anders Nordberg.
Fremgangen roser han klubbkamerat i TuMe, Toni Louhisola, for.
- Toni bor hos meg for tiden og han har mange gode råd å komme med. Han har løpt TuMe inn til mange gode plasseringer i Tiomila og Jukola og har mye erfaring. Vi trener sammen stort sett hver dag og vi har gjort noen grep i treningen. Nå trener jeg distanse to ganger i uka samt en intervalløkt. Mengdene er ikke så enorme, men jeg ligger på rundt 10-12 timer i uka og formen kjennes veldig god.

Jamma kommer til å fortsette å bo og gå på skole i Kristiansand, men valgte altså å bytte til en finsk klubb istedenfor KOK.
- Jeg tror ikke KOK hadde vært så fornøyde med at jeg kun vil løpe for dem et halvt år. Opplegget som det er nå passer meg meget bra og det blir spennende å se hvordan sesongen blir. Jeg har satt meg mål om å løpe gode stafetter både for Tyrving og TuMe, samt å kvalifisere meg til Nordisk mesterskap den kommende sesongen.

Jamma planlegger å bli med Tyrving på Spaniasamling i mars og bytte klubb igjen etter O-festivalen.

Vi ønsker Jamma lykke til i TuMe og velkommen tilbake til sommeren!

(12.01.2007)

   

!