Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Info om UK 2007


En ny sesong nærmer seg. En ny sesong med nye muligheter, med mange spennende stafetter og med spennende Tyrvinglag…

TIOmila finner i år sted i Eskilstuna, i krevende og variert o-teknisk terreng. Jukola finner sted langt nord i Finland, nærmere bestemt i Lappo, øst for Vaasa. Det innebærer mindre nattløping. Norsk O-Festival arrangeres av KOK på Hovden, mens NM arrangeres av Hamar OK syd for Hamar. 25manna finner som vanlig sted i Stockholm, i år like syd for sentrum.

Ansvarlig for opplegget rundt stafettene er sportskomitéen, mens uttakskomitéen (UK) har ansvaret for å ta ut lagene. Før kommende sesong knytter sportssjefen en sterkere hånd om UK, og det blir også store utskiftninger i de respektive UK.

Sportskomitéen takker fjorårets UK for innsatsen!

2007 er året for en omstrukturering av UK. Både for å få inn nytt blod og nye ideer, og for at sportssjefen skal ha sterkere kontroll med UK i et år som på mange måter blir et mellomår for herrene.

Herrelaget er våren 2007 betydelig svekket, som en følge av at Torbjørn Sagberg, Anders Tiltnes og Jarl Magnus Berge denne våren velger å løpe for utenlandske klubber. Torbjørn og Anders samler erfaring i den svenske toppklubben Södertälje Nykvarn Orientering (SNO), mens Jamma skal kjempe i toppen av de store stafettene for Turun Metsänkävijät. Fra 1.juli er de tilbake i Tyrving, og da forhåpentligvis med mye erfaring Tyrving kan dra nytte av. Så dette er noe vi har tro på at alle parter skal tjene på.

På damesiden har Tyrving imidlertid et sterkere lag enn på lenge, så forventningene til damene øker. Det er et ungt lag som har fremtiden foran seg. Og til høsten vender også Åsa Franzén tilbake fra SNO.

At sportssjefen ønsker sterkere kontroll med UK, er begrunnet i enkelte klare prioriteringer. De yngre løperne skal få erfaring og matches på riktig måte. Det vil si at de rutinerte løperne må kjempe en hard kamp for å vise at de er gode nok for 1.laget i de store stafettene, og det er ikke tilstrekkelig å bare slå juniorene i uttaksløpene. Den utfordringen håper og tror vi at seniorene vil ta, slik at vi får et godt lag til våren som kan kjempe like høyt oppe i alle stafetter som det Tyrving har gjort de siste årene.

Sportskomiteen organiseres på følgende måte:
Sportssjefen er også leder for UK, og sitter følgelig i alle de respektive UK. I samtlige UK sitter det en annen person, og for juniorer og ungdommer blir det de respektive trenerne. Disse gis fullmakt til å ta ut lag alene i stafetter som kun berører deres gruppe, uten å måtte konferere med leder for UK/sportssjefen.

UK veteran:
Kjell Røkke (herrer) – fullmakt til å ta ut veteranlag på egenhånd
Inger Tiltnes (damer) – fullmakt til å ta ut veteranlag på egenhånd

UK senior:
Morten Christophersen (leder)
Eystein Weltzien

UK junior:
Tone Ellefsen Lye – fullmakt til å ta ut juniorlag på egenhånd

UK ungdom:
Arne Tiltnes – fullmakt til å ta ut ungdomslag på egenhånd

Sportskomiteen ønsker UK 2007 lykke til!

Sportskomitéen vil rette en stor takk til de som nå trer ut av UK – Christian Holmboe, Henning Spjelkavik og Eivind Hoff. UKs jobb vil alltid være gjenstand for diskusjon, men de har uten tvil gjort en god og veldig viktig jobb for Tyrving – takk for innsatsen!

(18.02.2007)

   

Kommentarliste

Det finnes ingen kommentarer

!