Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Junior VM er i gang i Australia

Natt til søndag startet Junior VM i Dubbo, Australia. Eneste norske medalje på åpningsdistansen, sprint, stod Olav Lundanes for. Han løp inn til sølv, 6 sekunder bak vinneren fra Tsjekkia, Vojtech Kral. Torgeir Nørbech ble nr.25, 1.02 bak vinneren, mens Bjørn Ekeberg ble nr.37, 1.23 bak. I dameklassen ble Siri Ulvestad beste norske på 4.plass, 16 sekunder bak Eva Svensson fra Sverige som vant. Tessa Hill fra Tyrving og Storbritannia ble nr.61, 2.39 bak vinneren.

På de siste 9 årene har Tyrving hatt norske løpere i Junior VM hvert år med unntak av år 2000 og 2005. Torgeir Nørbech ble i fjor den 9. norske Tyrvingløperen i Junior VM, og i år den 3. norske Tyrvingløperen som har løpt Junior VM mer enn en gang. Torgeir er fortsatt bare 18 år, og har to år til på seg i dette selskapet. Bjørn Ekeberg ble i går den 10. norske Tyrvingløperen i Junior VM. I tillegg har Tyrving hatt 5 utlendinger i Junior VM.

Junior VM fortsetter med langdistanse natt til mandag.