Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Golf-o på torsdag 17/4


Golf-orientering i Tanumskogen er planen for fellestreningen torsdag 17/4. Opplegg for alle nivå og handicap. Oppmøte er ved Tanum kirke klokken 18:00 (presis, please).

Gjennomføring:

1. Finn en partner som holder cirka samme tempo som deg.

2. Bli enige om hvem som starter som er spiller og hvem som starter som caddie, og dermed må bære kartet.

3. Spilleren starter med å se på kartet i 10 sekunder før kartet leveres til caddien. Nå er det om å gjøre for spilleren å finne posten ved hjelp av karthusk. Spilleren løper til det er nødvendig å se på kartet i 10 sekunder til. Hver titt på kartet er lik et slag. Finner spilleren posten med et slag blir det ”hole-in-one”.

4. Bytt roller når man synes det passer. Enten annenhver post eller kanskje en hel runde av gangen.

OBS: Caddien har ikke lov til å tyvtitte på andre hull enn det hullet spilleren slår mot.

Formål:

1. Trene på å forenkle strekket. Mange løpere leser kartet for nøye og får med seg overflødig informasjon som kan gå utover ”flyten”. Det er også vanlig at man leser kartet uten og tenke på hva man trenger av informasjon. Når man leser kartet bør det være ”målrettet” kartlesing. Når du leser kartet skal du tenke; hva trenger jeg å vite for å finne posten fortest mulig og hvordan gjør jeg det enklest mulig?

2. Trene på å bruke informasjon fra terrenget. Det finnes mye informasjon i terrenget. Informasjonen du finner på kartet finner du igjen i terrenget. Det eneste du trenger å gjøre er å løfte blikket og faktisk se hvordan terrenget ser ut rundt deg for å finne ut at det stemmer med det som står på kartet. (I dette tilfellet; det du husker fra slaget)

OBS 2: Grønt kort er ikke nødvendig for å være med på treningen. Folk med handikap er også velkomne. Ingen kleskode utover heldekkende antrekk, men golfsko, piqué-trøyer og rutete kortbukser frarådes.

Tutta Ellefsen Lye

(11.04.2008)


!