Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Torsdagstrening på Sognsvann


En mellomdistanseøkt på rundt 4 kilometer pluss en 2,9 km C-løype, og poster i skogen, er planen for Tyrvings fellestrening torsdag 15.mai. Tidspunktet er klokken 18 som vanlig, og det er merket fra Sognsvannbommen til start og base for treningen. Les mer om målet for økten her.

Denne torsdagen skal det rett og slett øves på å gjennomføre en konkurranse. Det vil si at man skal gjøre akkurat det man kan, hverken mer eller mindre. I en konkurranse skal man ikke øve på nye teknikker, men legge opp løpet med tanke på å gjøre det så risikofritt og enkelt som mulig for seg selv.

Å løpe orientering er enkelt. Man trenger kun å gjennomføre disse tre oppgavene:

1. Alltid ha kartet mot nord.

2. Legge en plan for hvert strekk i form av et veivalg som du vet at du klarer å mestre. Deretter gjennomfører du dette veivalget.

3. Alltid vite hvor du skal. (men ikke nødvendigvis alltid akkurat på millimeteren hvor du er akkurat nå..)

Dette er jo veldig enkelt. Utfordringen kommer når du begynner å tenke på hva du skal spise til kveldsmat, hva de andre løperne i skogen holder på med eller om du egentlig er i god nok form. Dette er tanker du ikke har noe bruk for hvis du ønsker å finne postene. Med en gang du merker at slike tanker forstyrrer konsentrasjonen, kan du "glemme" dem ved å gå gjennom de tre tingene du egentlig skal tenke på.

Derfor er målet med økten å bruke de tre reglene. Når du kommer i "mål" går du gjennom løypa enten med deg selv eller med noen andre for å finne ut om du klarte å følge reglene.

Lykke til med gjennomføringen av treningsøkten! Vi sees klokken 18 på torsdag. Hvis du ikke skjønte poenget med økten skal jeg prøve å forklare prinsippet på en annen måte. Peer Staff kommer også til å være til stede,

(13.05.2008)


!