Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

O-Festivalen

20. - 22. juni ble O-festivalen arrangert med arena på Siggerud, 10km sør for Oslo. Dette er Norges største o-løp med 7500 starter iløpet av 3 dager. Totalt deltok 210 klubber og løpere fra 16 nasjoner, og Tyrving hadde en stor andel av både arrangører og deltakere. Samtidig med O-festivalen ble det arrangert World Cup for verdenseliten med mellomdistanse fredag og jaktstart langdistanse lørdag. Søndag var det stafetter for alle!

Mellomdistanse fredag 20.juni:

Eliten hadde Craft-Cup (Norgescup) der Bjørn Ekebergs 2.plass var Tyrving beste plassering. I tillegg løp Torbjørn Sagberg årsbeste med 10.plass i seniorenes eliteklasse. Tone E Lye kom også på 10.plass i damenes eliteklasse. Jentene våre løper veldig bra jevnt over og Rannveig W Øverøyen fikk 10.plass, Ingrid Berge 11.plass og Ida Tiltnes 12.plass. Dette er bra!

Blant ungdommene var det denne dagen bare Petter Reistad som hadde god nok kontroll, han ble premiert med en pen 13.plass i H14. I de andre klassene var det mange som løp, men også veldig mange som var arrangører. Bra jobba av alle!

Langdistanse (jaktstart) lørdag 21.juni:

Langdistansen for eliten ble avviklet som jakstart etter resultatlisten fra mellomdistansen dagen før. Alle fikk fysisk krevende løyper, og det er lenge siden eliteløpere har blitt så slitene.
Beste Tyrvingløper var Torbjørn Sagberg som løp ut som nummer 10. Gjennom hele løpet avanserte han i feltet. Siste delen av løypa ledet han tetklynga, men etter nesten 2 timer løping ble langspurten litt for tung og det ble 3.plass! Utrolig sterk løping - Gratulerer Torbjørn! Det må legges til at det ble 3.plass på jaktstarten men om man ser på de individuelle tidene var Torbjørn best med en tid på 1:59:40 - og eneste under 2 timer(!)

Rannveig var beste dameløper og løp seg opp 2 plasser til en sterk 8.plass i juniorjentenes jaktstart!

Flere av ungdommene våre leverte også flotte premieløp: Marianne Engseth bomfritt som i fjor til en 4.plass (D16), Peder B Koppang ble nr.8 (H13), Petter Reistad nr.11 (H14), Else Loge løp kontrollert inn til 12.plass (D14), og Eirik Norseth (H13) ble nr. 2 i H13-16N.

Også i dag tok Tyrving mye av arrangørjobben og var selve drivkraften i arrangørstaben!

Stafetter søndag 22.juni - se Tyrving-lagenes etappetider

I Damestafetten stillte Tyrving med 2 lag. I førstelaget løp Tone E Lye, Ingrid Berge, Rannveig W Øverøyen og Ingunn H Weltzien. Laget kom på en strålende 5.plass! Tone startet eksemplarisk og vekslet som nummer 4, bare 1:41 etter første lag. Deretter fulgte IngridB og Rannveig opp med flotte stafettløp og kunne sende ut Ingunn på 5.plass. Den posisjonen holdt hun og kunne spurte inn til en flott 5.plass i Norges største stafett.
2.laget endte til slutt på 30.plass av 47 lag. Også dette laget løp veldig bra og vekslet ut på siste etappe på 7.plass. Ingrid S åpnet kontrollert, Ida virker være tilbake fra skade med åttende beste etp. tid på 2.etp og Åsa viser stafettkultur med å løpe opp fra 12.plass til 7.plass på 3.etp. Hanna fikk æren av å løpe inn laget på sisteetappe.
Veldig bra av damene å være med i teten med 2 lag helt ut på siste etappe. Dette lover bra fremover mot KM stafett og NM stafett!

I Herrestafetten stillte Tyrving med 3 lag. I førstelaget løp Stefan Lombriser, Mathias Gilgien, Torbjørn Sagberg og Bjørn Ekeberg. Laget kom på en 12.plass av totalt 78 fullførte lag. 3.laget kom på 32.plass, mens 2.laget brøt allerede på andre etappe pga. overtråkk. Av spessielt gode etapper på vi nevne Torbjørns 3.etp med 4.beste etp tid. Ellers var ikke stafettløpingen helt på det nivået vi pleier, så det er bare å stå på videre.

Ungdomslag:
Vi hadde ett lag i D 13-16, men med skade på Julie Marie Kinneberg var det dessverre ikke fullt. Marianne Engseth og Eline Hjellup Horne løp de føste 2 etappene.

I H 13-16 løp hele 3 Tyrvinglag. Best var 3.laget som kom på 32.plass (av ca 75). På laget løp Håkon Njåstein, Markus K Kongsberg og Jonas Gedde-Dahl; Jonas løp opp 8 plasser på sisteetappe - det er bra!
2.laget kom på 44.plass med Jørgen Stenwig, Lars Skantze og Jørgen H Horne på laget. 1.laget ble desverre disket allerede på 1.etappe, men gutta løp ellers bra (til noe som kunne ha blitt ca. nr. 15); bl.a. dro Gustav Fiskum gjennom 2.etp på nest beste etappetid!

Lagkonkurransen (for alle under 12 år):
Mens alle over 13 år får løpe stafett finnes det en konkurranse for de som er 12 år og yngre. Det er en lagkonkurranse der de som er på samme lag har 60 minutter på seg på å finne så mange poster som mulig. På kartet er det markert mange, mange poster og det er opp til laget å fordele dem mellom seg slik at man klarer flest mulig.

Astrid Fiskum, Stine Njåstein, Synne Nesheim Flatebakken, Rebekka Brataas

(Vinnerlaget tok 180 poeng, og det var totalt 70 lag som deltok)

Veteranklasser:
Da Tyrving er med i alliansen av klubber som arrangerer O-Festivalen, var det ikke mange igjen til å kjempe for klubben under veteranstafettene. Vi hadde totalt 3 lag der Fossilfruene endte på en pen 7.plass. Laget løp ut på siste etappe på 3.plass, men Inger T hadde en tung, tung dag på jobben, og ble forbiløpt av både Asker og Heming.

Veterangubbene fikk en 5.plass (H135), og en 9.plass (HD165) der Eystein W så ut til å være i toppform med 2.beste etappetid på sin etappe.

Andre viktige prestasjoner:

• Jørgen Holmboe som leder av O-festival-alliansen 2008-2009.
  • Alf Pettersen som leder for mål / tidtaking / resultater; med sine "småkonger" Lars-Erik Fiskum, Don Skantze, Egil Eide og Berit Danielsen og deres "hoff".
  • Henning Spjelkavik: IT-boss.