Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Dølauka 2008

Helgen 4-6.juli var det NorgesCup for eliteseniorene og konkurranser for resten under årets Dølauka.
Fredag: Mellomdistanse på Ripan sør v/ Tynset.
Lørdag: Sprint i Røros by.
Søndag: Fellesstart langdistanse i Hummelfoten v/ Os.

Fredag kveld var det mellomdistanse like sør for Tynset. Terrenget var veldig annerledes enn det vi er vant til i Bærum, med meget krevende kurveorientering, og noen behersket det bedre enn andre.

I Eliteklassene var Audun H Weltzien beste Tyrvingløper på 3.plass. Om bare 1 uke (20.juli) starter VM, der Audun skal løpe lang og mellom, og nå begynner formen å komme. Anders Skarholt vant. Anders Tiltnes bommet mye og fikk ikke det tekniske til å stemme og endte på en 12.plass, over 4min bak seier. Henning Spjelkavik kom på 47.plass.

Ingunn H Weltzien, som også skal løpe VM om en snau uke, kom på 4.plass, bare 2:43 bak Marianne Andersen. Zsuzsa Fey fulgte på en fin 12.plass.

I de andre klassene ble det flere topp-plasseringer til Tyrving:
Berit Berge og Inger Tiltnes vant hver sin klasse.
Ingrid Berge og Kari Øverøyen tok hver sin 4.plass.
Kjersti Skantze og Arne Tiltnes tok hver sin 6.plass.

Lørdag var det sprintdistanse med arena på Malmplassen, midt i Røros.
Dette var også siste løp i seniorenes NorgesCup (Craft Cup). Anders Tiltnes løp et av sine beste løp denne sesongen og kom på 3.plass, bare 16 sekunder fra seier. Det ble delt seier mellom Skjeset og Kvaal Østerbø. Ingunn Weltzien hadde sin siste gjennomkjøring før hun skal løpe sprintdistansen på VM i Tsjekkia, og kom også i dag på 4.plass. Ingunn viser jevn og god løping, og nå er det bare den siste finpussen frem mot VM som gjennstår.

I de andre klassene kom Inger Tiltnes også i dag på 1.plass.
Harald Berge kom på 2.plass, Rannveig Øverøyen 3.plass, Lars Skantze 4.plass, Kjersti og BeritB på 5.plass og Kari på 6.plass.

Søndag var det fellesstart langdistanse utenfor Os; dels i den bratte og urene lia opp mot Hummelfjellet, dels i fint østerdalsterreng. Det var 3 løyper: 8 km, 12,4 km eller 14,5 km. Det ble et tøft løp i øsende regn, vind og under 10 grader.

Harald Berge leverte dagens beste Tyrvingresultat ved å vinne eldste juniorklasse; Harald brukte 95minutter på 12,4 km. Anders Tiltnes løp også bra i H21, men hadde ingenting å spurte med og endte på 5.plass, 56sekunder bak vinner Håvard Lucasen.