Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

22.plass til Ingunn på Sprinten

Søndag startet VM i Tjekkia med sprint kvalifisering og sprint finale på samme dag. Ingunn H. Weltzien løp veldig bra i kvalifiseringen med 3.plass. I finalen ble det dessverre 3 større tidstap underveis og det endte med 22.plass, 1:48,9 bak vinner Anne Margrethe Hausken.
Elise Egseth kom på 10.plass. Ø.K.Kvaal 28.plass og M.Bjugan 29.plass. L.Skjeset ble disket.
Resultater m.m.

Ingunn åpnet veldig bra og lå på 2.plass etter 4minutter løping, 5 sekunder før Hausken. Midtveis var det mange korte strekk i en park med mye busker og stier om hverandre. I dette området gikk Ingunn på 3 større bommer og tapte tilsammen 1:28 til 3., 8. og 12. post. (se dameløypa) Uka før VM løp Ingunn en 3000m test, og satte PB med 9:34. Det er en tid som kan måle seg med mange av gutta, og ser vi på strekktidene på VM-finalen ser vi at Ingunn helt klart hadde medaljefarten i kroppen. Desverre er det ikke nok om man gjør for store feil, og i år ble det en eller to feil for mange for at det skulle bli podiumplass. VM er dermed over for Ingunn og som hun sa til avisene dagene før VM er hun ikke helt fornøyd med det. Vi vet jo hva Ingunn er god for og hun hadde definitivt vært en medalje kandidat også på mellom- og langdistanse.

I herreklassen ble det Russisk seier med Andrey Khramov. Det ble sølv til Daniel Hubmann (+00:02) og bronse til Martin Johansson (+00:36).

Det er interessant å se den store differansen i herreklassen. I tillegg ble herrenes heat-A vunnet av Alexander Lubina. Lubina er en tysk friidrettsløper med PB på 3000 7:54, 5000 13:38 og 10000 28:29. I finalen tok Lubina feil veivalg på langstrekket til 1.post og tapte der en bronsemedalje i Orienterings VM!! Det ble til slutt 19.plass, men foran alle de noske herreløperne. Kan jo bli interessante VM sprinten i fremtiden om alle som kan løpe 5000m på under 14min forstår at de kan vinne O-VM ;)