Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Hovedløpene 2008


Årets høydepunkt for 14-16-åringene: Hovedløpene + O-landsleiren i Sandefjord 1-6. august. Fra Tyrving stiller 11 freshe ungdommer, hvorav 7 førstereis "fjortiser"; totalt er det påmeldt 518 ungdommer. Nytt av året er HL Sprint lørdag 2/8, inne i Sandefjord sentrum, mens det klassiske HL Lang går søndag 3/8 fra Feen gård v/ Torp.

Generelt

Klikk deg inn på arrangørens nettsider for siste nytt; se meny i venstre marg.

Transport til Sandefjord fredag 1/8 og henting onsdag 6/8 organiseres av løpernes egne klubber/ familier.

Forslag til hva du må/ bør ha med finner du i AOOK's pakkeliste. Viktigst er det du trenger til overnatting (på skole/ medbrakt madrass), alle o-sakene, og klær etter vær; se den litt usikre værprognosen.

På O-landsleiren (inkl. kretslags-stafetten onsdag) representerer løperne o-kretsen, og skal forholde seg til AOOK's ledere; hovedlederne er Bente Landmark (mtlf. 9221 1332) og Reidunn Hallan (mtlf. 9175 9839). Tyrving har ikke med egne ledere under OLL-dagene. Men på Hovedløpene lørdag + søndag er det som vanlig med Tyrving-telt, vimpel, og VIP og Arne Coach som cheerleadere.

O'ingen på HL er ikke forskjellig fra andre o-løp. Men det er en del ekstra før og etter. Derfor er det viktig at hver og en leser nøye gjennom PM o.a. info fra arrangør og AOOK (om busstransport, måltider etc.). For har du oversikt over det utenomsportslige kan du bedre konse om det som er oppgave nr.1 lørdag og søndag: O-løping med full kontroll.

VIKTIG for å ha det gøy på OLL:

  1. Passe på å få i seg nok mat og mye drikke.
  2. Forebygge gnagsår ved bløte opp sko, sokker, hud før hvert løp/trening, bruk evnt. sportstape på hæl. Ha med egen Compeed.
  3. Plukke av evnt. flått så snart som mulig etter hver tur i terreng.
  4. Høre etter når lederne gir beskjeder.


Program

Fredag 1/8

Ankomst stevnesenteret på Varden ungdomsskole sørøst for sentrum; det skal være merket fra E18. Innsjekking fortrinnsvis kl.12-14; romfordeling er ordnet av AOOK-lederne.

Fortrening kl.13-17 i terreng relevant for HL Lang: en rolig joggeøkt der det viktigste er å lese og bli kjent med kart & terreng. Busstransport tur/retur trening; AOOK anbefaler utreise kl.14-15; siste buss tilbake går 17:30.

Lørdag 2/8

For alle løpere (også de som evnt. reiser til Sandefjord lørdag) er det obligatorisk busstransport fra stevnesenter på Varden til arena i Badeparken i Sandefjord sentrum (for VIP/publikum offentlig parkering i byen).

Sprinten går dels i Preståsen (lettløpt skog m. mye sti), dels i bygater, og dels i Badeparken (gress). NB: Du skal løpe med joggesko; o-sko med pigg er forbudt (!) Det er tillatt å løpe med shorts.

Klikk her for Startliste Tyrving og PM Sprint.

NB: Kartet på sprinten har målestokk 1:4.000, ekv. 2,5 m, og er tegnet etter sprintkartnormen; se PM Sprint om spesielle kartdetaljer og forbudte områder, og klikk her for kartutsnitt og spesielle sprintkart-symboler (noen er forbudt å passere).

Premieutdeling i Hjortnes kulturhus like ved arena kl. 17:15-19:00, inkl. et motivasjonsforedrag av Kjetil André Aamodt. Også for publikum.

Søndag 3/8

Busstransport fra Varden til arena på Feen gård sør for Torp (for VIP/publikum merket fra E18 v/Fokserød).

Klikk her for Startliste Tyrving og PM Lang.

Kartet "Hjertås" har målestokk 1:10.000, ekv. 5 m. Gjør unna kartstudiene på forhånd - det er ikke lov å ha med gamle kart på arena(!)

Medaljeseremoni på arena ca kl.15:30. Etterpå kan publikum teste seg selv i en (valgfri) HL-løype.

Fra kl.18: Bankett m. middag, underholdning og premieutdeling, og så diskotek...

Mandag 4/8

Gruppeaktiviteter på øya Knattholmen hele dagen (kl. 11-20)

Tirsdag 5/8

Trening (2 økter); du følger din treningsgruppe.

Diskotek kl. 21-23.

Onsdag 6/8

Utsjekking fra skolen.

Kl.10: Kretslags-stafett på Kariåsen m. grilling og premieutdeling.

Ca. kl.14: Transport hjem....

(30.07.2008)

   

!