Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

... og slik gikk det på HL'08

Ungdommen har innledet høstens mesterskapsesong med Hovedløp Sprint og Hovedløp Lang, i Sandefjord helgen 2-3. august. Der O-Norge mønstret ca 510 flotte ungdommer i alder 14-16. Mye bra o'ing av Tyrvings 11 løpere, men desverre også noen "mentale glipptak" som førte til ras nedover på resultatlistene.

På sprinten i Sandefjords skog, bygater og park ble det premier til "fjortisene" Markus K Kongsberg (nr.18), Petter Reistad (nr.23) og Jørgen H Horne (nr.32), og 16-åringene Marianne Engseth (nr.20), Marius M Søvik (nr.26) og Jørgen Stenwig (nr.33).

På den klassiske distansen i røff skog syd for Torp var det Marianne Engseth (nr.14), Jørgen H Horne (nr.20) og Gustav Fiskum (nr.21) som hadde best kontroll, og Petter Reistad (nr.34) berget den siste H14premien.

Ingen av Tyrvings ungdommer fikk full klaff denne helgen, men innsats og strekktider forteller at mange har potensialet hvis bare konsentrasjonen holder hele veien. VIP-supporterne fikk se & høre om regelrette bomturer, men også om "mentale glipptak" som ødela for mer framskutte plasseringer.

Årets resultater er nå lagt inn i vedlagte HL-statistikk for Tyrving 2002-2008 (excel).

Ungdommene fortsetter med O-landsleir fra søndag til kretslags-stafetten onsdag 6/8, før de kan sove ut hjemme i egen binge. Og selv om værgudene er ikke på deltakerne og arrangørens side i år, tipper jeg alle er enig om at det er en fin tur....

mer om Sprinten:

Dagens mest fornøyde var Markus, som knallet til med et godt løp, tok en flott 18.plass (av 109 H14) og ble beste Tyrving-fjortis - en gledelig, liten oddsbombe :-) Premieløp også av JørgenH til tross for 40 sek på 2.post, mens Gustav la igjen et minutt på 4.post og var 6 sek for seint til den siste premien. Jonas var uheldig og kom inn med knust kompass til en 61.plass.

Stabile løp av de eldste gutta; Håkon nr.50 (av 101 H15), og premieløp av Marius (delt med samme Raumar-løper som han delte 30.plassen med i fjor ;-) og JørgenS (den siste premien ;-).

Til kåringen av dagens største "blemme" var det flere kandidater:

• Marianne demonstrerte hvor hodeløst stresset man kan bli av publikumsposter, og falt fra en glimrende 6. til en middels 20.plass (av 80) mens vi så på.
  • Else falt fra 16. til 35.plass (av 67) på strekket til den nest siste posten (som var synlig fra arena), til venstre i stedet for til høyre ut av tredje siste førte til drøyt 3 minutter på feil side av kulturhuset.
  • Petter tapte 1 min og 10 plasser på krøll med kodesiffer og unødige tur/returer mellom de siste postene. I tillegg 45 sek på 4.post. Men med bra løping ellers (bl.a. 4x beste strekktid) ble det allikevel premie på 23.plass.
  • Lars gjorde en grov parallellfeil allerede 50 meter etter starttrekanten, som kostet drøyt 4 minutter. Så da var det løpet kjørt....

mer om Langdistansen:

Terreng og løyper var vanskelig nok. Men Marianne løp med full kontroll og fikk sin beste HL-plassering (nr.14 av 76, etter å ha vært oppe på 9.plass ved passering arena). Premieløp også av JørgenH (nr.20 av 100) og Gustav (nr.21), og det kunne fort ha blitt enda bedre: JørgenH passerte arena på 15.plass (men tapte 3 plasser på spurten fra siste ;-) mens Gustav var oppe på 9.plass på 5.posten midtveis (før han bommet grovt på 6.).

Petter fikk den siste premien i H14, til tross for dagens største "blemme": Pen passering (9.plass) på 8.post og arenapassering, men derfra løp han direkte til post 10-11 og nesten til siste, før han oppdaget fadesen og vi fikk se ham gampe tilbake til 9.post. Så post 10-11-12 en gang til, da med 2x beste strekktider ;-) En "æresrunde" som kostet ca 8:30 og en plass i topp10.

Også Lars "la det store egget": Feil postbeskrivelse på armen kostet 7 min før han fikk tatt riktig 1.post. Synd, for resten av løp var bra nok, han avanserte ca 60 plasser og endte på 37.plass bare drøyt minuttet bak Petter.

Ingen spesielt god dag på jobben for Markus (nr.60) og Jonas (nr.63) og Håkon (nr.52 av 88 H15). Også Else (som endte midt i laget, nr.31 av 59 D14) hadde et par grove bomturer, litt "sur" den siste da hun nærmest ga opp fordi hun trodde seg disket for å stemple en annen post i tillegg sin egen. I H16 ble Marius ble nr.31 (av 88), på plassen bak siste premie (akkurat som i 2006 ;-) mens JørgenS kom inn som nr. 46.

Forøvrig viste Marius igjen at han er spurt-kongen. I fjor den eneste som kunne matche Jo F Indgaard fra siste post til mål, i år var det ingen andre som klarte innløpet på 26 sek!

Så er det bare å glede seg til neste HL+OLL - på Konnerud 7-12.august 2009.