Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Fin start på en fin sesong!

Denne helgen var det igjen klart for den store klubbturen; Spring Cup. Turen ble en suksess, og Danmark viste seg fra sin beste side!

Artikkel på o-nett 30.mars 2003
Resultater finnes på SpringCup's nettsider

Etter en nydelig båttur, en bedre frokost på Cafè Sommersko samt mangfoldige timer i en glitrende solsteik var det klart for nattløp og startsparket for o-sesongen. De Tyrving-løperne som våget seg til start fikk seg en flott tur i skog og mark en lun vårkveld. Raskt terreng, godt vær og blide dansker gjorde at løpet ble en viktig vitamininnsprøyting for videre løpsdeltagelse. Av den grunn viste også Tyrving seg frem sportslig. Med en flott 1. plass (Siri Spjelkavik i D17B), 2. plass (Kari W. Øverøyen i D45A) og en 3. plass (Zsuzsa Fey i D21E) fikk Tyrving nok en gang vist frem at vi ikke har ligget på latsiden i vinter, selv om oppmøte på treningene kan ha tydet på det.

Etter en kort natt var det klassisken som sto for tur i Store Dyrehave. Supre løyper og bra vær gjorde de mange kilometerne til en fornøyelse. Ikke rent få fikk kilometertider ned mot 5 min. Med mange tilreisende fra øst, vest, nord og sør var det ikke lett å klatre opp på seierspallen her. Men atter en gang var det noen Tyrving-løpere som sikret seg heder og ære; Anniken W. Nielsen vant solid i D15-16B, Rannveig Øverøyen ble slått knepent og endte på en flott 2. plass i D13-14A og Ildiko Horvati løp fort gjennom de danske skoger og fikk en bra 3. plass i D50A. Selv om vi hadde håpet å hevde oss høyere i Elite Team Competition (Ble nr. 11) for å kjempe om pengepremien, må vi se oss fornøyde med sesongpremieren.

På grunnlag av kilometertider fra lørdagen ble stafettlagene tatt ut til gleder for noen. Det er nok litt for hard konkurranse for at vi skal kunne hevde oss helt i toppen av Spring Cup, men 1. laget til herrene (Frode Balchen, Thomas Hodel, Graham Gristwood og Torbjørn Sagberg) kom på en godkjent 29. plass til slutt i det veldig raske terrenget. Som kjent ble det en voldsom intern strid mellom 2. laget og 3. laget til Tyrving i H Åpen. 3. laget var fast bestemt på å slå 2. laget, og etter en suveren 1. etappe av Inge Gunnes, samt jevn og god løping av de tre andre (Morten Nilstad Pettersen, Christian Gigon og Morten Christophersen) ble det til slutt en fantastisk seier over 2. laget, som satte et foreløpig punktum for en flott helg.

I de andre klassene Tyrving stilte lag i ble det en bra 8. plass til ungdomslaget (Jørgen Mathias Nipen, Ida Tiltnes og Rannveig Øverøyen), en flott 20. plass til kvinnenes 1. lag (Birgit Økern Jensen, Kristin Øverøyen og Zsuzsa Fey) samt en god 13. plass til veteranlaget (Alf Pettersen, Arne Tiltnes og Olav Nipen).

Det var ingen tvil om at helgen hadde vært fullkommen, banketten på båten god, Hillerød Hotell som forventet og terrenget silkeflott. Med andre ord var med god samvittighet over endt innsats vi kunne vende nesen nordover.