Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

NM-helg i Larvik

NM Sprint lø 13/9 der Larvik OK bød på variert sprint-"terreng" i Stavern. Mye bra løping av våre, med topp 10 finale-prestasjoner av Anders Tiltnes (nr.9 i H21), 19-20-åringene Espen H Weltzien (nr.4), Harald Berge og Bjørn Ekeberg (delt 8.plass), og Ida Tiltnes (nr.7 i D18). Andre som klarte cut'en (topp 10) i sine kvalik-heat var Ove Sætra i H21 (sterkt!) og Rannveig W Øverøyen (D20).

NM jnr.stafett sø 14/9 i Bøkeskogen og bökig skog ble litt "bob-bob" for våre lag; en del habile løp, men for mange med for mye "synfaring" og for lite "juice" i beina til å delta i tetkampen. Guttenes 1.lag (Morten-Espen-Bjørn) klarte til slutt å passere Fossum og hentet den 10.premien. Mens 2.laget (Torkil-Gunnar-Harald) på plass 19 (av 48) var et halvminutt fra premie. Jentene (Ida-IngridB-Rannveig) ble nr. 13 (av 30) | Tyrvingetappene

NM Sprint

Anders T har lagt ut H21-finaleløypa med kommentar.

Sprint i by & park handler om stjele sekunder, hele veien: Forskjellen mellom medaljistene i H21 var 8 små sekunder, og fra plassene 5 til 15 skiller det 26 sekunder. Så også for juniorene; Harald & Bjørn på 8.plass var bare 9 sek bak Espen på 4., og Ida på 7.plass var 13 sek fra sølvet (og du kan få en "god historie" om hvor mange sek som gikk tapt da hun "gikk seg fast" i brudefølget som skulle fotograferes like foran 9.posten ;-).

For første gang var det splittet på yngre og eldre juniorer, tom. i Sandvika i fjor har det vært 17-20-klasse. Yngre (hhv. 2D og 3H store kvalik.heat) og eldre (2D + 3H små kvalik.heat) løp samme løype i finalen, så det kan lages 17-20-resultatlister (se nedenfor). Som viser at det kan gå fort nok med en yngre motor.

15. Bjørn Ekeberg (20) 14:42

Vi hadde også med løpere som ikke klarte cut'en i år: Morten Saue (17) på 13.plass i sitt heat var bare 20 sek unna finale, mens Gunnar Fiskum (17) og Torkil E Solstad (17) var ca. 1:40 for seine på hver sin 18.plass. Hanna Lindseth (17) og Anniken W Nielsen (20) ble begge nr.13 i sine heat, ca 1-1:30 bak 10.plassen, men på en tid som ville vært god nok i å kvalifisere seg hadde de løpt i det andre heatet...