Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

NM fellesnatt-O


Fortsatt is på fjorden og Universalklister i Vestmarka mens noen løper etter sesongens første NM'daljer. Fredag skipa Haugesund IL "jysla kjekke" nattOløyper i de dype daler rett øst for byen; kupert, stedvis grønt og ekstra utfordrende med tett tåke. Og dagen etter - en solfylt og enklere høyøkt: NorgesCup i "gateO" | Alle resultater her

Tyrvings vikinger i vesterled misset på medaljene, men hentet flere pene topp 6-10-20 plasseringer. Og Tyrving Syd har løpt sveitsisk nattmesterskap. O-sesongen er godt i gang!

NM natt-O

Mens vi andre nøyde oss med å se på Norge Rundt: Tåken tvang Haugesunds-flyene til å landet på Sola Stavanger denne fredagen, og første start måtte utsettes en 1/2 time for at Ida (m.fl.) skulle rekke å ta taxi til Mortavika, ferge til Arsvågen, og så hentes av Torgeir sjåfør.

Natt-O er (og NM natt-O har vært) den ultimate utfordringen; individuelt o-løp med hodelyktens lyskjegle som begrensning er virkelig ektremsport ! Men - de fleste Tyrvinger gir uttrykk for at NM natt-O nå er noe redusert; med klassevis fellesstart får konkurransen et for sterkt preg av stafettløping og selskapsreise. I hvert fall for de som ikke løper seg bort (som MortenS gjorde denne natten: gjennom noe grønt, ned feil myrdrag som gikk i feil retning - og dett var dett ;-)

Men mye bra fellesnattO av våre :-)
  • H21 (9,7 km): Anders T var pent med hele veien, 1-2 min bak ensam-i-tet-Nordberg; på nest siste post først i klynga 2-10, men tapte 2 plasser i langspurten og ble nr. 4 (pr. 11/4: se veivalg m.m. på iTET). Førsteårssenior Bjørn E kom inn bakerst i neste gruppe og ble nr.17 (+3:36). Vår sveitsertrønder Stefan Lombriser nr. 40 (+17:22) av de 80 som startet. Og notabelt for Tyrvings 90'tallister - exTyrving nåSandnes Vegard Peikli nr.34 i et av sine sjeldne o-løp | Link til kart/løype med Nordberg/Østerbø-veivalg.
  • H17-18 (6,4 km): Torkil ES hadde visse problemer da nattNM var over Kjølen i fjor; på Vestlandet gikk det mye bedre og TES hentet sitt beste juniorresultat til nå: en pen 10.plass (+7:57). Freshman Fredrik D litt bak i neste klynge; nr. 22 (+12:32). Mens Gunnar F (som har vært ute med en 2ukers fotball-lårhøne) måtte gjøre mye selv og kom klyngeløs inn som nr. 26 (+20:33). Morten S med sitt myrveivalg hentet 2 små NorgesCup-poeng, som nr. 39 av de 57 som fellesstartet.
  • D19-20 (5,4 km): I et beskjedent startfelt var det begrenset fellesstartfølelse etter at de sprekeste løp fra i bakken opp mot 1.post. Ida T kom seg pent gjennom sommerfuglen, men "snublet" i avslutningen og falt fra klynge 4-8 til plass 10 (+15:26).


Post Script 6/4: Tyrving Syd har også løpt nattO-mesterskap denne helgen. I det sveitsiske mesterskapet (med 3 min individuell start :-) ble Audun HW nr. 11, 10 små sekunder foran Thomas Hodel på 12.plass; etter 12,2 km mit Fallholz und Dornen var gutta ca 10 min bak Hubmann og 8 min fra pallen i HE. Og Carmen Minder ble nr. 7 i DE. | Resultater | Kart m. Hubmann's QuickRoute | pr. 11/4: Auduns veivalg m.m. på iTET.

Dagen derpå - NorgesCup sprint-O:

En såkalt "sprint" i området rundt Haraldshallen, terreng omtrent som våre vinterlige gateOløp, med noen flere stemplinger.
  • D19-20 (2,52): Ida T er pent med, helt i tet halvveis, men et omgående veivalg til 3.siste og nr. 5 (+0:40) i mål.
  • H19-20 (3,04): Torgeir N tester formen, som med en bra avslutning holder til 5.plass (+1:13). Der alle som skal være bak er bak ;-)
  • H17-18 (2,96 km): Morten S åpner beskjedent, men løper seg opp gjennom feltet og blir nr. 10 (+1:24). Mens Fredrik D er pent med og blir nr. 20 (+1:57), og også Torkil henter noen NC-poeng som nr. 28 (+2:38). Gunnar F tar noen virus med på en lett jogg rundt løypa.
  • H21 (3,44 km): Ikke-seedete Stefan L leder lenge, til "red group" skyver ham ned til 10.plass (1:11). Anders T er en av de røde som får til et bra løp, og kan hente CraftCup-premie nr. 6 (+0:38). Mens Bjørn E blir nr. 28 (+2:11) | se vinner Nordberg's kart & løype.


NM og NC til tross, konkurranser primo april er aldri de viktigste løpene. Utviklings-Anders viser det med å ta seg en 2 timers morgenjogg i Haugesundsmarka lørdag morgen før NC-sprinten ("en kjempe naturopplevelse av sol, fjell og fjords"). De som gjør det bra i april tar selvsagt med seg en god følelse av mestring, de som "flopper" vet at det er minst 2 uker å gjøre det på. Påskesamlingen er en fin anledning til å gjøre noen smarte "moves" ;-)

Utvikling: Også orientering er snart underholdning av typen "sport er best på PC". Jan "world-of-o" Kocbach, Dagfinn Øksenholt og nye emiTag-brikker ga oss denne helgen online mellomtider og - for første gang i Norge - live tracking av GPS-spor på løpskartet i RouteGadget(!) Særdeles gromt for en o-nerd / VIP. Så nå kan vi snart pensjonere oss, og sitte godt fornøyd hjemme i godstolen mens vi følger de som er ute og bakser med kart og kratt.

(04.04.2009)

   
   

Kommentarliste

Det finnes ingen kommentarer

!