Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Reportasje fra 25manna 2002


Nok en gang har Tyrving stilt med en stor og sterk tropp i 25manna, og nok en gang klarte begge lagene å forbedre sine reultater fra året før. 1.laget endte på 51.plass, som er 6 plasser bedre enn i fjor. 2.laget unngikk i år fellesstart, og klatret helt opp til 174.plass (mot 207.plass i fjor). Sportskomiteen takker for innsatsen og ønsker velkommen igjen 10.-12.oktober 2003!

Også i år har Tyrving Nytt fått noen av de fornøyde deltakerne fra 25manna turen til å skrive en liten ”stemningsrapport”...


av Marte Nygård og Hanna Nordin

Bussturen var som vanlig lang, men med filmer gikk det kjempebra! Siden vi var på forskjellige busser fram og tilbake (og Marte var den eneste som hadde med videoer), så vi et par filmer flere ganger :-)

Hotellet var flott, og vi syns det var enda bedre i år siden vi "slapp" og måtte ha en voksen på rommet. På rommet hadde vi det kjempegøy, med bl.a. turning i sengene, TV-titting og dusjing. Vi hadde turer til både Shell og Preem, men fant ut at bensinstasjonene ikke er sååå billige i Sverige. Et besøk på fotballbanen ble det også, hvor vi var omtrent de eneste tilskuerne.

25-manna arrangementet var i år lagt til ikke noe mindre enn en slalåmbakke. Og samlingsplass var selvfølgelig i bunnen! Det var da også et lite stykke å gå dit, men dette gikk bra dersom man hadde nok klær på seg! På samlingsplass blåste det nemlig nordavind fra alle kanter, og det var en frossen opplevelse å stå i "båsen" og vente på veksling. Men den venter ikke forgjeves den som venter på noe godt... Vekslingen var grei, selv om det kunne være vanskelig å se når "din" løper kom inn. Heldigvis var det mange engasjerte voksne som hjalp å skimte etter Tyrvingsdrakter! Løypene og terrenget var bra. Det var også en publikumspost i midten av slalåmbakken, hvor de ivrigste stod og heiet fram skogs-racerne fra Bærum!

Dette var minst et like bra opplegg som ifjor, bortsett fra at Knut Arne (faren til Marte) ikke skal være reiseleder neste år (for da vil vi spise på McDonalds...)


av Ingunn Weltzien

Jeg kom direkte fra samling i Estland (jr.VM går nemlig i Estland til sommeren! Og jeg er en av oss sju håpefulle juniorene som vil tilbake). Andre Tyrvinger som var med på samlingen som NOF arrangerte var Audun, Anne, Anders, Morten N.P., Morten C., Sunniva og Erik. De tre førstnevnte var med jr.landslaget og NOF. Klubbene ble bedt med, så sportssjefen stilte med Mercedesen for oss andre:)

Vi ankom Stockholm torsdag 3.oktober, og hadde derfor to dager der. Torsdag trente vi en økt Jon Are Myren la opp i NOM-relevant terreng. Og ellers bukket vi oss inn på hotellet og slappet av etter mye trening. Men på fredag var det shopping, som særlig jentene gledet seg til!

For meg var dette min første 25-manna. Jeg synes det var en spennende stafett, og gjorde så klart mitt aller beste. Løp bra på dame-etappen, toppen 1min tidstap. Synd vi ikke kom bra igang, men mange løp bra og vi klatret oppover lista. Men personlig brydde jeg meg ikke så voldsomt mye om plasseringen. En sosial og fin tur!


av Zsuzsa Fey

Årets 25manna gick i områden söder om Stockholm, därför har jag sett fram emot det länge. Det är välkänt att terrängen söder om Stockholm är jättefina, tekniskt svåra och inte så gröna som de som ligger nord om Stockholm. Jag har sett på tävlingens hemsidor en månad innan kavlen, og fick stor lust när jag såg kartutsnitten och bilden över målområdet. Vad jag
inte såg den gången var kylan och den kalla vinden som blåste över sjön precis under slalombacken, där målet låg. Så det var iäntligen målområdet och kylan som jag kommer bäst ihåg fråm hela tävlingen.

Och de 2 bästa sakerna var de varma kopparna med varm choklad som man fick köpt i 'Markan' och vårt tunneltält, som låt inte vinden blåsa in. Banorna var lite svårare än under de senaste åren, och det var bra, det var inte bara löpning hela vägen. Jag faktiskt klarade att bomma på 3 kontroller efter varandra, i tillägg var jag trött efter världscupfinalen, så jag var
inte helt nöjd med hur jag sprang. Men laget klarade sig ganska bra ändå, vi blev nummer 51, om jag kommer ihåg rätt, som är en placering i närheten av vad vi hade ifjol. Kanske är det dags att få en bättre placering nästa år?

Det skulle verkligen vara skoj...

(19.12.2002)

   

!