Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Tur-o åpning på Kalvøya 2003


Tradisjonen tro var 1. mai dagen for tur-o-start på Kalvøya for Flaggspretten og Tyrvings tur-o for barn med fem familievennlige poster og kart i Budstikka.
Gråvær og regnbyger til tross: Flere familier med Budstikka i hendene har det ikke vært på øya før.

Salget av tur-o konvolutter var rekordhøyt, med over 200 konvolutter solgt totalt. At 142 av disse var Tyrvings Tur-o for barn viser at 1. mai på Kalvøya er viktig for rekrutteringen. Mange vanlige turgjengere ble fanget inn av standens entusiastiske stab, fikk kart og en lyninnføring i orientering, og debuterte som postjegere. Mange kom tilbake og kjøpte, og mange benyttet seg av Budstikkas AB-pass.

I tillegg til de som kjøpte årets tur-o konvolutter kom det sikkert like mange familier som allerede hadde kjøpt. Når det sjelden var under tre i hver familie, ble det godt over 1200 postjegere i aksjon i løpet av de fire timene standen var betjent.

Med fjorårets høljregn og søleslag i friskt minne, lå årets poster høyt i terrenget og med vei eller store stier mellom. Post D, trimapparat, var spesielt populær blant de unge. Trette armer og ben ble plutselig friske igjen ved synet av så fine klatrestativ.

Mesteparten av vårpostene er nå ute, men det er mye snø i nordhellinger og på myrer, så det er nok mest smart å holde seg i lavlandet ved Dælivann/Kolsås og i solhellingene ved Vestmarksetra foreløpig.

02.05.2003

(07.05.2003)

Full konsentrasjon: Rigmor Munthe-Kaas (80) holder, og Edvarda (6) klipper på siste post. Full konsentrasjon: Rigmor Munthe-Kaas (80) holder, og Edvarda (6) klipper på siste post.
Mange familier prøvde tur-o på Kalvøya Mange familier prøvde tur-o på Kalvøya
   
   
   

!