Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Flaggspretten – månedens post mai


Månedens post for mai gir seg selv: Post 90 – kryss sti/grøft, som er felles post med Tyrvings tur-o for barn. Denne nøkterne postbeskrivelsen gjelder stedet hvor Christian Skredsvig malte ”Seljefløyten” i 1889. I dag ”et av de mest folkekjære bilder i Norges kunsthistorie”, som også ble utgitt som frimerke i 1980.

Gutten som poserte med seljefløyten mangler, men stedet er ryddet og rekonstruert for å ligne mest mulig på maleriet. Sammenligner du fotografiet hvor Atie er med med maleriet, vil du se at trærne i nordenden av vannet har vokst seg store, men gården Skotta i øvre høyre hjørne kan fortsatt skimtes.

De fire andre maipostene ligger på Fleskumåsen. Her er det store kalkbrudd og skjerp i varmekjær blandingsskog hvor mange fuglearter, særlig hakkespetter, trives. Med kalkholdig grunn er det rikt planteliv, med tepper av blåveis og hvitveis, og i blant spesielle planter som tysbast og skjellrot. Det er god grunn til å ta seg god tid og bruke øynene til mer enn å finne poster.

16. mai 2003
Tekst og foto: Odd Tore Saugerud

(22.05.2003)

   
I strømmen av postjegere møtte vi Hilde og Ramon Vissers (NL) med barna Julie Sofie og Jostein. Fem poster på en dag ble nok for Jostein, som sovnet på posten. I strømmen av postjegere møtte vi Hilde og Ramon Vissers (NL) med barna Julie Sofie og Jostein. Fem poster på en dag ble nok for Jostein, som sovnet på posten.
   

!