Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

O-rettslaget snart på vei sydover


Det nærmer seg sommer, og det betyr slutt på semesteret for de fleste studenter. Eksamen er snart overstått, og O-rettslaget setter neste uke kursen hjemover etter sitt første år i Trondheim. Men O-rettslaget er ikke helt som andre o-kjøkken i Trondheim. Mens de fleste NTNUI løperne kommer sydover med moderne transportmiddler, skal Tyrving løperne på O-rettslaget kommer seg hjem ved hjelp av joggesko, o-sko, rulleski og sykkel.

Turen som opprinnelig skulle starte med Hu & Hei samling i Østerdalen, fikk for et par uker siden nytt startsted, nemlig Røros. Der skal O-rettslaget være med Wing på samling et par dager, før de starter på den tøffe turen hjemover søndag 1 juni. Tyrving-nett sin utskremte reporter, Torbjørn Sagberg, kan fortelle mer om hva det hele går ut på og har også intervjuet O-rettslaget.

Første dagen blir forholdsvis kort etappe, bare 78 km. Derfor legges det inn en liten fjellspurt på slutten, Solan Gundersens kraftprøve -Tronfjellet opp. Dette er en klatring som med sine drøye 10 km og over 10% i snitt, på ingen måte står tilbake for bakkene Simoni og Garzelli sliter seg opp i Giroen.

Om dag 1 var kort, blir dag 2 desto lenger. 181 km fra Alvdal til Løten, og som om ikke det er nok, der venter Lars Skjeset på oss med en o-teknisk økt. Underveis denne dagen blir det nok mest sykling, men et par løpeturer i nydelig Østerdalen terreng tar vi oss nok tid til.

Etter å ha blitt vekket med frukost på sofaen hjemme hos Lars, bærer det ut i skogen igjen, før den siste etappen på ca 150 km skal fullføres.

Røros - Oslo på 3 dager, blir ikke det litt mye så tett opptil lang-NM?
- Vi hadde vel egentlig tenkt til å ta det over noen flere dager, men da ville det altså kommet enda tettere oppi pinseløpene. Ellers er vi jo godt trent her oppe, så noen dager med mye rolig trening skal nok gå greit. Dessuten blir det jo mye variasjon i trenigsformen med både sykkel, rulleski og beina som fremkomstmiddel.

Rulleski? ... men er dere ikke o-løpere da?
- Joda, men en gang skiløper, alltid skiløper. Vi kommer nok begge til å gå skirenn til vinteren, og da er det godt å ha startet grunntreningen tidlig. Også tror jeg det er bra for kroppen å litt styrke i hele seg, også om sommeren.

Så planen er å sykle litt, løpe litt og gå litt på rulleski hele veien hjem?
- Du kan si det sånn, ja. Det blir nok mest sykling, for å få kilometerne til å rulle fortest mulig. Men vi er ikke så vant til å sykle at det vil bli behagelig å gjøre det hele veien, derfor tar vi sikte på å få litt avveksling med ski eller bløt mose under føttene.

Ruten går nedover Østerdalen via Løten til Oslo. Litt mer spesifikt, hvor kommer ferden til å gå?
- I starten vil vi nok stort sett holde oss på hovedveien, d.v.s. langs riksvei 3. Håper på ikke altfor tett trafikk og fornuftige sjåfører. Men siste dagen, fra Løten og hjem må vi nok prøve å finne en alternativ rute til E6, noe som fort kan gjøre turen enda litt lenger...

Men når dere begge skal sykle, løpe eller gå på rulleski hjem, hvem tar seg av bilen?
- Bilen skal selvfølgelig brukes som følgebil, problemet var bare hvem som skulle kjøre den. Og jeg må si at vi har vært heldige som har fått Einar Tommelstad som sjåfør. Gutten er oppvokst på Ringerike, og alle sykkelinteresserte vet jo at der er det å kjøre følgebil en del av trafikkopplæringen.

Men det holder ikke bare med følgebil, den må jo ha forsyninger å komme med?
- Det er allerede i boks. 2,5 kg sjokolade er kjøpt inn og selvfølgelig er vi godt utsyrt med drikkeflasker og sportsdrikke fra Tyrvings sponsor MAXIM.

Og så er dere i form til lang-NM (og Jukola)?
- Det er hvertfall planen, så får vi se hvordan kroppen takler en slik påkjenning. Uansett vil det bli en opplevelse vi kan få nytte av senere, ikke bare fysisk, men også mentalt.

GOD TUR OG LYKKE TIL!!! (28.05.2003)

   

Kommentarliste

Det finnes ingen kommentarer

!