Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Dobbelt til Tyrving i KM junior stafett


I 1998 vant Tyrving KM junior stafett for både gutter og jenter. I 2002 gjorde Tyrvings juniorer det igjen, men tok da like godt med seg seierene i begge klassene i Junior NM stafett også. Det er bare to juniorstafetter hvert år, og i dag sørget Tyrving for å ta første stikk. For andre år på rad ble det seier til Tyrving i både H17-20 og D17-20 i KM stafett.

Innlegg Budstikka: Solid Tyrving-innsats i KM (30.05.2003)


Det begynte oppskriftsmessig i D17-20, ved at Anne Øverøyen tok teten som hun gjorde på samme etappe i Junior NM stafett i fjor. På tross av at hun slett ikke var fornøyd med eget løp, kunne hun sende ut Sunniva Jørgensen først på 2.etappe. Men ledelsen var ikke større enn at både Asker og Nydalen hadde kontakt, og den halen klarte Sunniva aldri å bli kvitt på den ugafflede etappen.

Men da Sunniva kom til veksling etter endt etappe var det ikke noen ankerkvinne fra Tyrving der. Dermed gikk Nydalen først ut på siste etappe, fulgt av Tyrving og Asker. Men Ingunn Weltzien på siste etappe ødela alt som var av spenning. Allerede på meldepost hadde hun skaffet Tyrving en sollid ledelse på 1 min 55 sek. Og mer skulle det bli. Til slutt kunne hun løpe Tyrving inn til KM gull og seier, nesten ti minutter før Line Hagman for Kolbotn/Skimt.


Dermed ble det samme rekkefølge som i Junior NM stafett i fjor. Tyrving på toppen, fulgt av Kolbotn/Skimt... et hav av tid bak.

I gutteklassen var det litt mer tvilsomt om Tyrving egentlig var forvoritter. Etter å ha mistet to av løperne fra laget som vant Junior NM stafett i fjor, var Østmarka en sterk utfordrer. Og det var også Østmarka som tok teten. Kristian Ruud vekslet nesten to minutter før Anders Tiltnes etter 1.etappe. Morten Nilstad Pettersen løp lenge bra på 2.etappe, men ble litt overmodig og fikk en lei bom på den ugafflede etappen. Dermed var Asker, Raumar og Hadeland, og Asker kunne sende ut Anders Skarholt først på den siste etappen. Østmarka var ikke lenger i føringen. Det tok neste fire minutter før Audun Weltzien fikk løpe ut på den siste etappen.


På meldepost på siste etappe var det Lars Christian Unger (Østmarka) og Øyvind Lund (Raumar) som lå i tet. Audun Weltzien paserte 3 minutter etter, og da var over halve etappen tilbakelagt. Avstanden opp til teten virket for stor til at det var mulig å plukke inn på under 20 min løping. Men når man nesten har løpt inn Anders Holmberg i NOM, er det ingen umulig oppgave å løpe inn Lars Christian Unger for Østmarka. På forvarsel noen minutter før mål kunne speaker melde at Audun Weltzien og Tyrving hadde stemplet først, 10 sek forran Østmarka. Dermed kunne junior-gutta slippe jubelen løs, for en veldig knepen seier.

Også i H17-20 ble det dermed samme rekkefølge som i både KM junior stafett og Junior NM stafett i 2002. Til høsten arrangeres Junior NM stafett på Hadeland, og da blir det nok en ny duell mellom Tyrving og Østmarka. Men da er forhåpentligvis også Tore D. Mo skadefri, og aktuell for Østmarkas 1.lag. Så det er bare å trene, for det blir inge lett oppgave å gjenta dobbeltseieren i Junior NM stafett... (29.05.2003)


!