Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Tyrving dominans i Skåne

For mange juniorer er det største målet å komme til Junior VM, og i helgen ble årets testløp arrangert i Skåne (Sverige). Seks juniorer fra Tyrving stilte til start, for å kjempe om plasser på det norske Junior VM-laget og om å få være med juniorlandslaget på samling i Kaliningrad (Russland) der Junior VM finner sted i 2004. Tyrving hadde tre juniorer i NOM, så det var flere av klubbens løpere som hadde realistiske sjanser til å kvalifisere seg for årets Junior VM i Estland...

Den første distansen var klassisk på søndag. Første gutteløper i mål var Morten Nilstad Pettersen, og han tok følgelig teten. På tross av litt bomming på to av de tre siste postene, viste det seg å være en tid som skulle holde veldig langt. Anne Øverøyen startet tidlig i jenteklassen, og også hun tok teten i mål. Dermed var det Tyrving-løpere på toppen av resultatlistene i begge klasser.

Det var det veldig lenge. Helt til Håkon Bjørland (Fredrikstad) og Lene Bergersen (Asker) løp i mål til nye bestetider. Lene gikk i mål bare 15 sekunder forran Anne. Så begynte løperne i den røde puljen å komme, og da ble det også flere gode tider. Og relativt tidlig kom den første (og eneste) tiden under timen i gutteklassen - Anders Tiltnes stormet inn til en suveren seier, og viste at han også er blant de beste på klassisk distanse. Favoritten, Audun Weltzien, hadde ingen god dag, og endte helt nede på 8.plass med noe han selv mente var årets dårligste løp. Morten falt også nedover på listene, og endte til slutt på en veldig sterk 15.plass. Thomas Nipen ble nr.32.

I jenteklassen løp også flere av landslagsløperne inn til gode tider, og Line Hagman (Kolbotn/Skimt) og Marte Grande Østby (Porsgrunn) presset seg under 50 min. Noe løypeleggeren var svært imponert over. Ingunn Weltzien gjorde et godt løp, og tok 3.plassen. På plassen bak fulgte erkerivalen og supertalentet Betty Ann Bjerkreim Nilsen (Torridal). Anne endte på en oppløftende 7.plass. Dermed kunne man finne 3 løpere utenfor landslaget blant de 7 beste i jenteklassen; Lene, Ingunn og Anne. I gutteklassen ble det seier til en løper utenfor landslaget, men deretter fulgte landslagsløperne på rekke og rad.

7. Anne Øverøyen (Tyrving) 53.59

Mandag var det siste sjanse til å overbevise landslagsledelsen om at man fortjente en plass i Junior VM-troppen. Noen løpere lå i grenseland og hadde presset på seg, mens andre kunne slappe av etter gode løp dagen i forveien.

Også på kortdistansen hadde Anne en tidlig start, og tok oppskriftsmessig ledelsen som første jenteløper i mål. Den tiden skulle vise seg å være veldig god. Anne mente selv hun hadde løpt et bedre løp enn dagen i forveien, og det viste seg nok å stemme ganske bra ettersom løper etter løper i rød pulje måtte gi tapt i kampen om bestetiden. Men det er en løper som har vært klart best i hele år, og hun heter Line Hagman og kommer fra Kolbotn. Selv om hun ikke var klart best på kortdistansen, holdt det til seier. Dermed måtte Anne ta til takke med 2.plass. Ingunn løp inn til 5.plass, og bidro med det til en veldig sterk Tyrving innsats denne dagen.

For også i gutteklassen skulle Tyrving prege resultatlistene. Morten tok teten på en sterk tid, som skulle vise seg å holde helt til rød pulje kom. Men da kom de også fort... Audun var først ut av de beste, og ble første (og eneste) løper under 20 min. Med det fikk Audun revansje etter en svak klassisk distanse, og viste at han fortsatt er norges beste junior. Anders løp ikke like godt, men endte på en godkjent 6.plass. I gutteklassen ble det altså full pott til Tyrving - seier begge dager! Akkurat som i NOM testløpene tidligere i år.

D17-20 (35 deltakere) 3120 m: