Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

8 Tyrvingløpere til finalene i NM sprint

I formiddag gikk kvalifiseringen til NM sprint. Løpet gikk på Romsås, der det ble en blanding av boligstrøk og mindre områder med skog. 8 Tyrvingløpere kom seg videre til finalene, som finner sted i eftermiddag fra Krigsskolen på Linderud. Vi ønsker Anne Øverøyen, Zsuzsa Fey, Anders Tiltnes, Audun Weltzien, Morten Nilstad Pettersen, Thomas Nipen, Torbjørn Sagberg og Carl Waaler Kaas lykke til i finalen.

Ikke overraskende kvalifiserte flere juniorer seg for kveldens finaler. I gutteklassen ble det full pott, med samtlige fire startende til finale. Anders Tiltnes kruset inn til 2.plass, uten å bruke for mye krefter. Like greit gikk det ikke for Audun Weltzien, som måtte sette opp farten etter litt bomming i starten. Det holdt til en 9.plass, og finale. Morten Nilstad Pettersen har imponert med god løping i hele år, og kom seg greit til finale med 6.plass i dag. De tre fikk følge av Thomas Nipen som også kapret en finaleplass med 8.plass i samme heat som Morten. Landslagsløperne Audun Bjerkreim Nilsen (KOK) og Eirik Watterdal (OTO) var blant løperne som ikke kom til finalen.

Tyrving fikk desverre bare en juniorjente til finalen. Det ble til gjengjeld gjort på en svært overbevisende måte. Anne Øverøyen knuste resten av feltet, og vant sitt heat med klar margin. På 2.plass i Anne's heat fulgte Line Hagman, nesten et minutt bak. Ingunn Weltzien hadde ingen god dag, og når hun også hoppen over en post ble det ingen finaleplass på Ingunn. Dermed blir Ingunn å se som tilskuer i kveld, men hun kommer nok sterkere tilbake på siste etappe på stafetten i morgen og NC på søndag.

I dameklassen gikk Zsuzsa Fey oppskriftsmessig til finalen, til tross for en ganske stor bom tidlig i løpet. Mer usikkert var det om noen herreløpere fra Tyrving skulle klare å ta seg til finalen. I heat 3 var det lenge stor Tyrving dominans, med Torbjørn Sagberg, Carl Waaler Kaas og Geir Hoff på rekke og rad. Torbjørn og Carl gjorde to gode løp, som holdt til 6. og 8.plass. Dermed er o-rettslaget klare for finale kl.19.30 i kveld. Geir derimot må nok trene litt mer spurt - han endte til slutt på 11.plass og var 2 sek fra å få en plass i finalen. (27.06.2003)