Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Audun WeltzienAudun Weltzien
Tyrvings elitegruppe 2006

Født: 03.09.83
Sivilstatus: Student ved NTNU, bor på 3.post
Adresse: Horniveien 61, 1339 Vøyenenga
Telefon: 93017889

Audun Weltzien er en av "the coming men" i norsk orientering, og fikk med sin plass i den norske NOM troppen etter å ha vunnet et av testløpene sitt store gjennombrudd som senior. Selv om det ikke ble plass i VM troppen og NM resultatene kanskje ikke svarte helt til forventningene, kom Audun sterkt tilbake med sølv på NM natt og seier i CraftCup finalen. Det ga han plass i den norske troppen til WorldCup finalen i Italia og 3.plass sammenlagt i CraftCupen. Neste år er VM i Silkeborg det store målet!Meritter:


2005:
Sølv NM natt
Sølv NM stafett
7.plass NM (lang)
10.plass NM sprint
11.plass NM (mellom)
9.plass NOM (sprint)
22.plass NOM (lang)
3.plass CraftCup sammenlagt

2004:
24.plass NM (lang)
10.plass NM natt
4.plass NM stafett (siste etappe)
13.plass NorgesCup sammenlagt

2003:
GULL NM sprint
Bronse NM (klassisk)
Bronse NM (kort)
GULL NM junior stafett
27.plass NM stafett
23.plass Junior VM (klassisk)
27.plass Junior VM (kort)
Sølv Junior VM stafett (siste etappe)
GULL NOM stafett (2.etappe)
7.plass NOM (sprint)
Seier NorgesCup sammenlagt
69.plass NorgesCup senior


2002:
Bronse NM (klassisk)
4.plass NM (kort)
9.plass NorgesCup sammenlagt

2001:
7.plass NM (klassisk)
5.plass NM junior stafett
8.plass NorgesCup sammenlagt

2000:
Sølv NM natt
4.plass NM (klassisk)
3.plass NorgesCup sammenlagt

1999:
5.plass Hovedløpet
13.plass NM junior stafett


Banetider:


3000 meter:
8:43 (2005)Bortsett fra at hele familien din løper orientering og du sikkert var på ditt første internasjonale mesterskap før du lærte å snakke... Hvorfor løper du orientering?
- Jeg driver med orientering rett og slett fordi det er gøy. Det er både selve konkurransen som er morsom, men også all treningen, det sosiale miljøet rundt. Norge er et perfekt land for å drive orientering. Vi har ikke sesong hele året, så vi slipper å gå lei. Vintrene i her i landet blir dessverre stadig mildere, men heldigvis er det fortsatt mulig å få sin nødvendige dose med skigåing. Varierte terreng som er o-teknisk krevende gjør det morsomt å løpe orientering i Norge. Man blir ikke så fort lei som man kanskje gjør i f. eks København.


Du er ikke opprinnelig fra Tyrvingland. Hva var grunnen til at du kom til nettopp Tyrving?
- Som barne- og ungdomsløper løp jeg for Konnerud, en klubb med mye bra terreng men ingen gode løpere og lite aktivitet. Da jeg ble junior bestemte jeg meg for å bytte til en større klubb. Jeg behøvde et miljø som bidro til satsing og utvikling. Jeg både hadde både et kortsiktig mål, juniortida, og et langsiktig, seniortida. De to aktuelle klubbene på Østlandet var Halden og Tyrving. Valget ble enkelt da vi flyttet til Bærum våren 2001, jeg var da andre års junior.


Merittene dine taler for seg selv, men kan du si litt om din egen utvikling fra du begynte å satse orientering?
- Utviklingen har gått jevnt oppover, men dessverre (eller heldigvis?) har det blitt noen dårligere sesonger resultatsmessig. Men det viktigste er at jeg hele tiden har trent bra samt fått mye nyttig lærdom og nyttig erfaring. Den siste sesongen som junior og den andre som senior er foreløpig mine beste som Tyrving-løper. Men det er ingenting som skal stoppe meg fra å slå igjennom for fullt neste sesong med VM i Danmark i august som det store målet og EM i Estland som et steg på veien dit. Det ville vært veldig artig å ta medalje på langdistansen i Silkeborg, akkurat slik min far gjorde i 1974.


Videre er målet å løpe på stafettlaget som har som mål å ta medalje. Selv om EM har lavere prioritet enn VM, har jeg ambisjoner om å lykkes i Estland og. Jeg har gode stafettresulater å forsvare og dårlige individuelle løp å revansjere fra junior-VM 2003. Andre konkrete målsetninger for neste år er å vinne NM stafett og ta et individuelt NM gull.

Det var jo veldig høye målsettinger. Har du satt deg noen andre mål eller er det noe annet du ønsker å oppnå i tiden fremover?
- Ja, andre mål jeg har satt meg er å bidra positivt i klubbmiljøet. I klubben vår er det så mange positive og trivelige folk som en gjerne vil være sammen med og trene med. Å gjøre hverandre gode er noe som kanskje ikke offisielt har vært skrevet i handlingsplanen eller noe sånt. Men det har ubevisst vært der hele tiden. Det er også viktig for egen trivsel, det at andre trives. Og så er det ingen tvil om at det man gir til andre, ja det får man tilbake i dobbel dose.


I likhet med tidligere Tyrving stjerner som Rolf Vestre, har du valgt å fortsette å løpe for Tyrving til tross for at du studerer ved NTNU i Tronheim. Hva er grunnen til det?
- Som student i Trondheim bor jeg langt unna Tyrving-land. Torbjørn og jeg har imidlertid dannet en egen avdeling, Tyrving-nord. Allikevel føler jeg at det er naturlig å løpe for Tyrving. En oppsummering av studieåret 2004/2005 viste at jeg var 160 dager i Trondheim. Resten av dagene tilbringte jeg hjemme i Bærum eller på reisefot. Det blir ganske mange
døgn på samlinger og konkurransen i løpet av et år. Bare ta en titt på Tyrvings sesongplan.


At jeg ikke kommer til å være i Trondheim for evig og alltid er en annen grunn til å bli værende i Tyrving. Jeg ser ingen grunn til å løpe for noen annen østlandsklubb den gangen jeg flytter sørover i alle fall. Det tar tid å bygge opp gode o-løpere og et godt satsingsmiljø, og mange klubber sliter med å ha kontinuitet i satsingen.

Tyrving er best for meg, og Tyrving er den beste klubben i Oslo. Bevis på det skal komme i NM 2006, VM-ene 2006-2008, Jukola 2009 og Tiomila 2010...) nr.13 (06.03.2006)


!