Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Tyrvingpokalen klubbranking


Verdenseliten har sin WorldCup, juniorer og seniorer har sin (Craft)NorgesCup, og o-ung har sin TrimtexCup. Men alle Tyrving-løpere får o-sesongen sin målt og veid i Tyrvingpokalen klubbranking. Der vinneren mottar evig ære med navneplakett på vandrepokalen, og alle som klarer 500 poeng hedres med Tyrving-krus. Rankingen brukes også til å hylle en ungdom med Aftenpostens pokal.

Siri Spjelkavik er samvittighetsfull rankingfører, som tygger seg gjennom resultatlistene fra de utvalgte T-løpene. Dine 3 beste T-løp i vårsesongen + de 3 beste på høsten teller i rankingen.

om Pokaler, T-løp og Rankingpoeng

Den evigvandrende Tyrvingpokalen utdeles hvert år til den løper som har fått flest rankingpoeng i løpene Sportskomitéen har valgt ut som " T-løp". I tillegg er det prestisjefylte Tyrvingkrus til alle som oppnår 500 poeng eller mer tilsammen (vanligvis 10-12 løpere).

Ved hvert årsskifte deler vi også ut den evigvandrende Aftenpostens pokal, til ungdomsløperen med størst framgang på klubbrankingen fra året før.

T-løpene skal gjenspeile ulike typer terreng, distanser og konkurranseformer, og legges til større løp som Tyrvinger flest deltar på. Dessuten er mesterskap (NM/HL/KM), O-festivalen og Blodslitet gjengangere.

Dette er T-løpene i 2010-sesongen:


125 poengs løp:
NM-langdistanse for jr. og senior
HL-langdistanse for yngre og veteraner
O-festivalen lang for -13 og 35-39

Vår:

SOLrenningen - Sarpsborg/Halden
Lørdagskjappen - Moss
Vårløpet - Kolbotn&Skimt
Folloløpet - Måren ===> Krasjer med NM-sprint?
Pinseløp (lørdagen)
O-festivalen (lang/lørdag)

Enten Gromløpet eller Knut Valstad?
Høst:

21.08 Modum 2-dagers, lørdagen
01.09 KM-sprint
04.09 KM-mellom
05.09 KM-lang
==> 26.09 Asker SK Jaktstart
16.10 Blodslitet
7.11 Frostsprinten... og her kan du gjenoppfriske resultatene fra 2008-sesongen.

Slik beregnes rankingpoengene i din klasse:Løpets " makspoeng" settes ut i fra følgende kriterier:
NM / HL / KM, Langdistansen:125
Andre T-løp, E og A klasser:100
Andre T-løp, klasse AK:90
Andre T-løp, N- og C-klasser:75


Høyeste ferdighetsnivå for alderstrinnet gir høyeste makspoeng; for eksempel så er maks poengsum 100 i en vanlig H/D 11-12 klasse, selv om nivået på løypa skal være C, mens H/D 11-12N gir maks 75 poeng.

Dine 3 beste T-løp i vårsesongen + de 3 beste på høsten teller i rankingen.

I et normalår er det ca. 140 løpere som scorer poeng i T-løpene. Og ca 10-12 klarer 500 poeng som kvalifiserer for Tyrving-krus.

Resultater 2010:

NB! Her legger Siri Rankingfører ut rankinglistene med (u)jevne mellomrom. Husk at HL/NM er spesielt, da de går på ulike helger; høstlista vil derfor være noe "skjev" inntil NM er registrert. Vår (alle T-løp) og Høst (alle T-løp), Sammenlagt (3+3 beste T-løp)
Tidligere resultater:

(01.07.2010)

   
   

Kommentarliste

Det finnes ingen kommentarer

!