Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Tyrving-Awards 2003

For andre år på rad blir det prisdryss over Tyrvings løpere på "banketten" etter BingO-Sprinten. Det hele finner sted på Tyrvinghuset mandag 22.desember, så sett av dagen!

Først blir det premieutdeling for BingO-Sprinten. Deretter kåres vinnerne av Tyrving-Awards 2003, med mange flotte premier og ikke minst heder og ære! Også Tyrving-pokalen, Aftenspostens pokal og Mesterskapspokalen blir delt ut i løpet av kvelden, så dette vil du ikke gå glipp av.

Tyrving-Awards innfører i år flere nye priser, og frem mot den store dagen 22.desember vil vi bygge opp spenningen med å offentliggjøre info på Tyrvings nettsider. I enkelte av kategoriene er det DU som bestemmer hvem som skal stikka av med prisen, ved å stemme frem de nominerte...

.

- kåres ved avstemning (se avstemninger)

1) Anders Tiltnes - dominerte juniorklassen sammen med Audun Weltzien på vårsesongen, og kvalifiserte seg for den norske troppen i NOM og Junior VM ved å vinne normaldistansen under testløpene. Tok sølv på NM sprint i en samlet juniorklasse. Fikk med seg en 37.plass (kort) og en 40.plass (klassisk) fra Junior VM i Estland, og løp på det norske 2.laget som ble nr.13. Under NM uka ble det ingen medaljer men 4.plass (klassisk) og 7.plass (kort), men på Junior NM stafett bidro han i høyeste grad til å sikre Tyrving gullet for andre år på rad (som eneste gjenværende løper fra vinnerlaget fra i fjor). I Bergen sikret han seg seieren i NC-sprinten etter et av årets beste løp, og tok med det 3.plassen i NC sammenlagt.

2) Audun Weltzien - sammen med Anders Tiltnes dominerte han juniorklassen på våren, og ble tatt ut til NOM og Junior VM. I NOM løp han en sterk 2.etappe på vinnerlaget til Norge, og fikk med seg gode resultater fra kort (nr.4) og sprint (nr.7). Årets første NM gull hentet han hjem på NM sprint, og tok dagen etter sin tredje NC-seier av fire mulige. I Junior VM ble det 27.plass på korten (etter å ha vunnet kvalifiseringen), 23.plass på klassiske og sølv på stafetten som ankermann på norges lag. NM uka endte med to bronsemedaljer (kort og klassisk), og som ankermann på Tyrvings lag i Junior NM stafett sørget han for gull til Tyrving. I Bergen fikk han prøve seg i seniorklassen på sprinten, ettersom han allerede hadde hentet hjem seieren i NC sammenlagt før de to siste konkurransene.

3) Carl Waaler Kaas - de beste norske juniorene pleier å få problemer med å hevde seg når de rykker opp i seniorklassen. På NM sprint begynte det å løse for Tyrvings nyervervelse. Etter et godt løp i kvallifiseringen, ble det en sterk 14.plass i finalen. Dagen etter gjorde han et nytt godt løp, og endte på 18.plass på normaldistansen under o-festivalen (NC). I Swiss O-Week var han blant de beste norske, og med 3.plass som beste enkeltresultat ble det 8.plass sammenlagt. Høstsesongen fortsatte han der han sluttet vårsesongen, med å bli midtnorsk mester på sprint og to tredjeplasser på midtnorsk klassisk og KM klassisk. På NM klassisk ble det 30.plass og på NM kort 34.plass. Han avsluttet sesongen med 4.plass i NC sprint i Bergen, og 18.plass i Natt NM samme kveld. I NC sammenlagt ble det til slutt en 19.plass, og med det bla han beste førsteårs senior og beste herreløper fra Tyrving.

- kåres av UK

I 2002 ble denne prisen vunnet av Nicholas Morgan. Årets vinner kåres av UK 2003, på grunnlag av alle stafetter i løpet av 2003-sesongen der utøverne har representert Tyrving.

1) Anne Øverøyen - Med 7.plass og 2.plass i testløpene i Skåne ble det plass i den norske Junior VM-troppen. Det ble sølv på NM sprint i D17-20. Deretter stod Junior VM i Estland for tur, der hun løp inn til en knallsterk 10.plass på kortdistansen. Dette ble norges nest beste individuelle resultat i mesterskapet, og utvilsomt det beste individuelle resultatet av en Tyrving-løper i Junior VM noen sinne. Etter 8.plass på NM klassisk ble det gull på NM kort, og dagen etter hadde hun like så godt nest beste tid på 2.etappen i NM senior stafett. I NC ble det til slutt en 5.plass sammenlagt.

2) Ingunn Weltzien - En god sesongåpning førte til at hun fikk plass i den norske juniortroppen til NOM, og hun løp en kanonetappe for damenes 1.lag i TIOmila. Ytterligere to sterke løp i testløpene i Skåne ga plass i den norske Junior VM-troppen, som en av to førsteårs-juniorer. På normaldistansen i O-festivalen (4. løp i NC) ble hun den første til å slå Betty Ann Bjerkreim Nilsen i et NC-løp, ved å vinne yngste juniorklasse. I Natt NM i Bergen gikk hun helt til topps og fikk sitt første NM gull som junior, og klatret med det også opp til 4.plass i NC sammenlagt.

3) Zsuzsa Fey - Gode og stabile resultater på stafetter gjennom hele sesongen har gitt Tyrving den siste etappe løperen damelaget har savnet. I VM i Sveits stilte hun på alle distanser, løp godt på samtlige og gjennomførte sitt beste internasjonela mesterskap. Det ble 16.plass på sprint, 15.plass på klassisk og 13.plass på mellomdistanse. På NM kort tok hun også sin andre NM medalje (den første var på NM lang i 2002), også denne gangen bronse. Dagen etter løp hun siste etappe i NM stafett, og løp Tyrving inn til 5.plass. Det ble 7.plass i NC sammenlagt.

Årets komet
- kåres av Komiteen for Tyrving-Awards

I 2002 ble denne kategorien vunnet av Morten Nilstad Pettersen. Årets vinner kåres av Komiteen for Tyrving-Awards, men DU kan komme med forslag til kandidater. Forslag kan skrives som kommentarer nederst på siden, og bør inneholde begrunnelse.

2) Anne Øverøyen - kom for fullt til testløpene i Skåne, og med 7.plass og 2.plass der ble det plass i den norske Junior VM-troppen. Det ble sølv på NM sprint i D17-20. Deretter stod Junior VM i Estland for tur, der hun løp inn til en knallsterk 10.plass på kortdistansen. Dette ble norges nest beste individuelle resultat i mesterskapet, og utvilsomt det beste individuelle resultatet av en Tyrving-løper i Junior VM noen sinne. Etter 8.plass på NM klassisk, gjorde hun et kanonløp på korten og sørget for Tyrvings eneste gullmedalje under NM uka. Som om ikke det var nok hadde hun nest beste tid på 2.etappen i NM senior stafett dagen etter. Det ble til slutt en 5.plass i NC sammenlagt.