Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Tyrving-Awards'03: årets prestasjon...

Avstemningen for Tyrving-Awards 2003 har pågått i flere uker, og det nærmer seg 100 avgitte stemmer. I en komentar til Tyrving-nett oppfordrer leder for sportskomiteen, Morten Christophersen, alle til å registrere seg som brukere på nettsidene, og stemme i de fire Tyrving-Awards kategoriene.

Ja, for nå er det åpnet for avstemning også i den fjerde folke-kategorien - årets prestasjon. Det var mange gode prestasjoner, men valget fallt til slutt på ti prestasjoner som ble nominert til den innledende runden. Denne avstemningen fungerer på en litt annen måte enn de andre kategoriene...

Mens det i de tre første kategoriene (der det fortsatt er mulig å stemme) er nominert tre personer i hver kategori, er det for årets prestasjon nominert ti prestasjoner i en innledende rund (les mer om de nominerte nedenfor).

Denne innledende runden varer ut uke 50, så alle som vil være med å påvirke resultatet må forte seg å stemme... Når uke 50 er omme, skal ti nominerte bli til tre. Den siste uken før Tyrving-Awards (mandag 22.desember) blir det finaleavstemning mellom de tre finalistene. Da nullstilles stemmetallene, og alle får muligheten til å stemme på nytt. Så bli med å stem frem årets Tyrving-prestasjon...

Og de nominerte er:

11.plass etter to etapper i Jukola...
Torbjørn Sagberg løp 1.etappe, og var inne like bak teten. Geir Hoff fulgte opp på 2.etappe slik at Tyrving kunne veksle som nr.11 etter 2.etapper.

Dobbelt Tyrving på NM sprint...
Audun Weltzien startet på et tidlig startnummer, og løp inn til en tid som ingen klarte å slå. Anders Tiltnes var nærmest, løp inn til 2.plass og sørget for dobbelt til Tyrving i H17-20 på NM sprint.

10.plass individuelt i Junior VM...
Anne Øverøyen sto for Tyrvings beste individuelle prestasjon i Junior VM, ved å løpe inn til 10.plass på korten. Med det er hun også den beste Tyrvingløper noensinne i Junior VM.

Stafett-sølv i Junior VM...
Audun Weltzien løp ankeretappen på norges guttelag i Junior VM. Ut på siste etappe rykket han fra Sveits (Daniel Hubman) og Sverige (Anders Holmberg), og løp Norge inn til sølv.

16.plass, 15.plass og 13.plass i VM...
Zsuzsa Fey gjennomførte med VM i Sveits sitt beste mesterskap noensinne, og fikk med seg sterke plasseringer som 16.plass (sprint), 15.plass (klassisk) og 13.plass (mellomdistanse).

Gull i D19-20 på NM kort...
Anne Øverøyen slo voldsomt tilbake under NM-uka etter en svak klassisk distanse, og løp inn til gull på NM kort. Et halvt minutt forran 2.plassen, og nesten to minutter forran Line Hagman.

Bronse i D21 på NM kort...
Zsuzsa Fey overbeviste på den korte distansen under NM-uka i Trøndelag, og kunne til slutt bestige pallen og motta sin andre bronsemedalje i NM sammenheng.

Dobbelt-gull i veteran NM...
Kari Weber Øverøyen gjorde som Rune Berge i fjor. Hun sørget for at ingen andre i D45 fikk med seg noen gull-medaljer fra veteran NM, ved å ta begge selv.

Gull til gutta på NM junior stafett...
Anders Tiltnes, Morten Nilstad Pettersen og Audun Weltzien forsvarte gullet fra i fjor på NM junior stafett. Favorittene innfridde, og tok en knepen seier forran FSK. Men gull er gull.

Gull i D17-18 i Natt NM...
Ingunn Weltzien viste at det ikke er vanskelig å løpe natt, etter å ha hatt en skuffende høst-sesong med mye sykdom. I årets siste sjanse, tok hun sitt første NM gull som junior.