Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Tyrving-Awards 2003

Tyrving-Awards ble i år delt ut for andre gang. Gjennom siste halvdel av november og hele desember har man kunnet stemme frem sine favoritter på Tyrvings hjemmeside i fire katoegorier. Elitegruppa (12 løpere) har stemt frem årets ungdomsløper, og i tillegg har to priser blitt delt ut av henholdsvis UK og styret (etter innstilling fra sportskomiteen).

De fire kategoriene stemt frem på Tyrvings nettsider var...

Årets herreløper:
De beste norske juniorene pleier å få problemer med å hevde seg når de rykker opp i seniorklassen. På NM sprint begynte det å løse for Tyrvings nyervervelse. Etter et godt løp i kvallifiseringen, ble det en sterk 14.plass i finalen. Dagen etter gjorde han et nytt godt løp, og endte på 18.plass på normaldistansen under o-festivalen (NC). I Swiss O-Week var han blant de beste norske, og med 3.plass som beste enkeltresultat ble det 8.plass sammenlagt. Høstsesongen fortsatte han der han sluttet vårsesongen, med å bli midtnorsk mester på sprint og to tredjeplasser på midtnorsk klassisk og KM klassisk. På NM klassisk ble det 30.plass og på NM kort 34.plass. Han avsluttet sesongen med 4.plass i NC sprint i Bergen, og 18.plass i Natt NM samme kveld. I NC sammenlagt ble det til slutt en 19.plass, og med det bla han beste førsteårs senior og beste herreløper fra Tyrving. Årets herreløper 2003 heter Carl Waaler Kaas.

Årets dameløper:
Gode og stabile resultater på stafetter gjennom hele sesongen har gitt Tyrving den siste etappe løperen damelaget har savnet. I VM i Sveits stilte hun på alle distanser, løp godt på samtlige og gjennomførte sitt beste internasjonela mesterskap. Det ble 16.plass på sprint, 15.plass på klassisk og 13.plass på mellomdistanse. På NM kort tok hun også sin andre NM medalje (den første var på NM lang i 2002), også denne gangen bronse. Dagen etter løp hun siste etappe i NM stafett, og løp Tyrving inn til 5.plass. Det ble 7.plass i NC sammenlagt. Årets dameløper 2003 heter Zsuzsa Fey.

Årets juniorløper:
Sammen med Anders Tiltnes dominerte han juniorklassen på våren, og ble tatt ut til NOM og Junior VM. I NOM løp han en sterk 2.etappe på vinnerlaget til Norge, og fikk med seg gode resultater fra kort (nr.4) og sprint (nr.7). Årets første NM gull hentet han hjem på NM sprint, og tok dagen etter sin tredje NC-seier av fire mulige. I Junior VM ble det 27.plass på korten (etter å ha vunnet kvalifiseringen), 23.plass på klassiske og sølv på stafetten som ankermann på norges lag. NM uka endte med to bronsemedaljer (kort og klassisk), og som ankermann på Tyrvings lag i Junior NM stafett sørget han for gull til Tyrving. I Bergen fikk han prøve seg i seniorklassen på sprinten, ettersom han allerede hadde hentet hjem seieren i NC sammenlagt før de to siste konkurransene. Årets juniorløper 2003 heter Audun Weltzien.

Årets prestasjon:
Anders Tiltnes, Morten Nilstad Pettersen og Audun Weltzien forsvarte gullet fra i fjor på NM junior stafett. Favorittene innfridde, og tok en knepen seier forran FSK. Men gull er gull. Årets prestasjon 2003 ble gull til gutta på NM junior stafett - Anders Tiltnes, Morten Nilstad Pettersen og Audun Weltzien.

Elitegruppa i Tyrving (12 løpere) stemte også frem en prisvinner...

Årets ungdomsløper:
Hun hadde en middels vårsesong, preget av skader. Men til årets viktigste løp for alle ungdommer, Hovedløpet, kom hun sterkt tilbake og tok en overlegen seier med over to minutter ned til nærmeste konkurent. Årets ungdomsløper 2003 ble Rannveig Øverøyen.

UK kåret også i 2003 årets stafettløper...