Helgens 10-MILA ble åpnet med ungdoms stafett! Kl. 11.00 startet Tyrvings 3 lag! Det var 380 lag som i år stilte på startstreken, så konkuransen var enorm! Allikevel imponerte alle 3 lagene stort og kom seg gjennom (uten å bli disket) verdens størst ungdoms-stafett!

1.laget kom på 46.plass

2.laget kom på 60. plass

3. laget kom på 287. plass

Legg merke til at Tyrvingrekorden på ungdomskavlen er 43.plass og ble nesten slått av begge lagene! Det er en god gjeng som snart blir voksne!!

Sverre (for 2.laget) åpnet best på 1.etp. vekslet kun 1 minutt etter teten (veldig imponerende). Ikke langt bak kom Bjørn (for 1.laget) som også løp veldig bra. Ida og Anniken løp da ut. Anniken løp fortest og de 2 jentene vekslet nesten likt på 16. og 21. plass (imponerende). Etter jentene var det klart for en litt lengre etappe som gutta skulle få ta seg av.

Mathias(1.laget) løp ut like bak Truls(2.laget). Begge gutta mestret etappen kjempebra. Mathias løp alikevel litt fortere og 1.laget var i føringen for første gang i stafetten.

Gutta vekslet og sendte ut Espen på 22.plass og Eirik på 39.plass. Begge lagene lå ann til en kjempeplassering og en knusende tangering av tyrvingrekorden. Siste etappe var en lang og enormt krevende o-teknisk utfording for de 16-år gamle gutta! Løypa var lang og vansklig og de svenske gutta som har trent i dette terrenget hele sitt liv ble nok litt for skarpe. Espen fikk noen bommer og kom seg i mål på en 46.plass (bare 34 sekunder bak tyrvingrekorden). Eirik løp et godt o-teknisk løp og stemplet i mål som lag nr.60!

3. laget som besto av BjørnThomas, Erland, Andreas og IngridSkantze på siste etappe. Årets TIOmila var guttas debutt i en stor internasjonal konkurranse. De løp alle 3 veldig bra! Få bommer var noe vi vektla før start og det greide de utrolig bra. Ingrid fikk bryne seg på den lange og vansklige sisteetappen og hun greide å løpe opp 36 plasser.

3 fullførende lag på ungdomskavlen har vi aldri greid, så neste år ryker nok rekorden til Tyrvings lag fra 2000 med Tiltnes, Tonjer, Nilstad og Skantze.

Kanskje blir det nye bragder allerede på U10-mila 31.juli!