Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Klassiskdistanse i jr-VM overstått

Klassiskdistansen i jr-VM i Gdansk i Polen gikk fort unna og mange av favorittene slet i de polske skoger. Anders Tiltnes var beste Tyrving-løper og endte på en 18. plass. Vant gjorde Sveitsiske Matthias Merz og Silja Tarvonen fra Finland.

Etter Audun Bjerkreim Nilsens seier i går ble dagen i dag ikke like god sett med norske øyne. Best fra Norge i dag ble Jorid Flatekval på 5. plass, hele 4.01 bak vinner Tarvonen fra Finland. Tyrvings Ingunn Weltzien endte til slutt på 24. plass, 10.21 bak finnen.

Øystein Sørensen gjennomførte en fin klassisk distanse i dag og end
te på 6. plass, 1.48 bak Merz fra Sveits. Svenske Martin Johansson var utrolige 1 sekund bak vinneren etter 72 minutters løping. Også tredjemann var nære, Simonas Krepsta fra Litauen var bare 10 sekunder bak Merz. For Tyrving-gutta ble en vanskelig klassisk distanse, Anders Tiltnes løp best og havnet på en 18. plass. Graham Gristwood endte på 26. plass, 7 minutter bak Merz. Unge John Fredrickson fra USA endte på 103. plass, men det kan nevnes at han enda har to år igjen i gamet.

Med de individuelle distansene overstått innehar Anne Øverøyen fortsatt klubbens beste jr-Vm res. med en 10. plass i fjor. I morgen fredag er det hviledag for juniorene før det hele skal avsluttes med stafett på lørdag.