Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

5. plass til Anders på avslutningsdagen

På junior-VMs siste dag løp Norges førstelag med Anders Tiltnes på 1. etappe inn til 5. plass, 6 minutter bak vinnerne fra Sverige. På Norges lag løp Anders Tiltnes, Øystein Sørensen og nybakt verdensmester Audun Bjerkreim Nilsen. For jentene ble det en stor dag, Norge tok bronse, 3 minutter etter Sverige. Ingunn Weltzien løp veldig bra på 2. laget med nest beste etappetid.

På VMs siste dag ble det altså nok en god dag for Norge. Jentene løp veldig jevnt og bra og ble altså kreditert med bronse. På laget løp Elise Egseth, Betty Ann Bjerkreim Nilsen og Jorid Flatekval. Vinnerlaget fra Sverige var overlegne, særlig med avslutteren Helena Jansson som vant mellomdistansen. På gullaget løp Elin Skantze, Anna Persson og Helena Jansson. Finland tok 2. plassen, 20 sekunder foran Norge. Ingunn Weltzien løp på Norges 2. lag og hadde faktisk nest beste etappetid på siste etappe. Det gjorde at hennes lag kom på en fin 8. plass.

Anders Tiltnes åpnet for Norges 1. lag og kom inn på 10. plass, 2 minutter bak Polens 2. lag (!). Norge var sjanseløse mot suverene Sverige i dag, de endte 6 minutter bak etter tre etapper. På Sveriges lag løp Johan Lindahl, Matthias Millinger og Martin Johansson. 2. plassen gikk til Tsjekkia og Sveits endte på 3. plass.

Flere Tyrvingløpere var i aksjon; Graham Gristwood gjorde en god etappe for Storbritannia (6. beste etappetid) og laget hans endte på 14. plass. John Fredrickson løp 1. etappe for USA og kom inn som nr 43.