Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

EM langdistanse: Bjørn R Berntsen på pallen!

Den norske personen som var lengst på pallen idag, var vår president Bjørn R Berntsen - som delte ut medaljer og premier.

Heldigivis fikk Hanne Staff siste premie, 6. plass, etter et løp som var rimelig godt gjennomført, med 1.30 min tap på langstrekket og ellers rent. Hun slet hele veien fysisk, og var neppe bedre idag.

Simone Niggli-Luder vant igjen dameklassen, og det var ikke mange strekk hvor hun ikke hadde beste strekktid. Zsuzsa løp seg ned fra 20. til 30. plass på det samme langstrekket som Hanne og Simone tapte på - men tapet var mer enn 4 minutter.

Herreklassen ble vunnet av Kalle Dalin, en overraskelse for mange. Beste norske ble Holger på 7.plass ; Bjørnar ble disket pga manglende kvittering fra en 10. plass. Han var svært lite fornøyd med det.

-Endelig litt skikkelig orientering, uttalte Nicholas Morgan etter å ha fullført B-finalen, bare 4 minutter etter vinneren. Nicholas løper stafett for Storbritannia imorgen, lørdag.

Løpet gikk i Klintskoven, øst på Møn - en øy som ligger syd-øst for Sjælland. En spennende skog med trekk fra Jura og Voralpen blant annet, i Sveits. Kartet hadde 5m ekvidistanse, og stedvis bratte stigninger. Øst på kartet er det 100m høye stup ned i havet ; klippene er av kalkstein og kalkjord.