Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

Grønlandsleiren 2004


12.- 14. august deltok 17 nybegynnere og rekrutter på klubbens årlige "Sætern"-leir, i år på speiderhytta på Grønland i Vestmarka. Deltakerne var i alderen 10-14 år og blandt dem var Marianne Engseth som her har skrevet fra leiren.

Leiren begynte torsdag den 12. med et klubbmesterskap nord for Skoglund. Noen var misfornøyde med løpet sitt, og andre fornøyde. Det er vel alltid sånn?! Etterpå ble vi kjørt opp til speiserhytta på Grønland. Det var verken strøm eller innlagt vann, så det ble lommelykter/stearinlys og vann måtte vi pumpe fra pumpehuset. Og så klart utedo! Når vi kom opp fordelte vi rommene (De fleste fikk senger, men noen måtte sove på madrasser på gulvet ) og så grillet vi pølser og marsmallows! Etterpå var det "Ulike aktiviteter på vollen." Vi spilte "Beach ball," badminton, fotball, dart o.s.v... Vi gikk og la oss ca i halv elleve tiden. Men pusse tennene måtte vi gjøre før det ble mørkt, for i mørket hadde det vært umulig og pusse tenna!!!




Vi sto opp i 8 tiden neste dag. Da var det frokost. Alle hadde tatt med seg
brød og pålegg. (Mye sjokoladepålegg!!!!! ) Så jogget vi ned til Ståvivollen og hadde 1. o-økt der. En N-løype og en C-løype. Løypa endte på en "skogshytte" som var merket som spesiell detalj på kartet. Der hadde vi myrfotball!!! Det var gøy! Spesielt fordi det var et skikkelig myrhull der som mange tryna neddi ;-). Så gikk vi tilbake til Grønland. Så "Luftet vi tærne" litt, og så spiste vi sjokoladekake som Niklas hadde med. Den var kjempegod! Så begynte 2. økt. Først var det trening i å gå på kompass kurs. 10 og 11 åringene hadde tre poster, og 12-14 åringene hadde fem poster. Når alle hadde kommet i mål skulle vi ha "Leirmesterskapet." Vi ble delt inn i lag som skulle fordele mange poster
mellom seg. Det var gøy! Hanna, Gunnar og Lars ble vinner-laget! Når det
siste laget hadde kommet i mål, så lekte vi litt rundt hytta, og så kom de
store som skulle fortelle fra hovedløpet og o-landsleiren. Så spiste vi kjempegod pizza før de fortalte. Det var spennende og få høre om hvordan de hadde hatt det. Det virket som om de hadde hatt det toppers!
Så var det premieutdeling fra Leirmesterskapet; Godteri! Alle som hadde
vært på o-leiren fikk også T-shorter. Så var det dessert!! Gele, sjokoladepudding og seigmenn!!! Og attpåtill fikk vi bamsemums. marsmallows og seigdamer etterpå!!! Så lekte vi "Boksen går" (I mørket) og så gikk vi og la oss.

Neste dag sto vi opp i 8 tiden, spiste frokost, tok lagbilde, og så dro vi
til Tryvann for å løpe KM (Kretsmesterskap) Der badet de fleste av oss i
Tryvann etter løpet. Så var leiren slutt, og alle var nok glade for og komme
hjem til strøm, WC og innlagt vann! Men vi har hatt det KJEMPEGØY! Og gleder oss til neste års leir!!!

O-Hilsen, Marianne Engseth 12 år

(22.08.2004)


!