Orientering | Friidrett | Hovedstyret | Barneidrett

VM 2004: Zsuzsa videre til finale i mellomdistanse

Zsuzsa Fey fra Romania og Tyrving løp inn til 10.plass i sitt heat på kvalifiseringen til mellomdistanse mandag formiddag. Det er 15 løpere som går videre, og marginen var i dag mer enn 3 minutter.

Mange løpere ble lurt av det diffuse terrenget i starten, og gikk på til dels store bommer. Zsuzsa tapte 3 minutter til første post, og hilste blant annet på en elg(!) før hun fant posten. Deretter løp hun mer sikkert.

Forøvrig gikk alle de norske løperne greit videre. Favorittene løp kanskje bedre enn vanlig i kvalifiseringen, og Jenny Johansson, Simone Niggli-Luder, Minna Kauppi vant hvert sitt heat i dameklassen, mens Valentin Novikov, Thierry Gueorgiou og Holger Hott Johansen vant hvert sitt herre-heat.

Onsdag er det kvalik og finale på sprint. Følg VM på nett.

Mandag ble den andre kvalifiseringen i VM avviklet, og denne gangen var det mellomdistanse som stod for tur. Også på denne distansen var Zsuzsa Fey (Romania) eneste Tyrving-deltaker. Etter en svak start så det mørkt ut da Zsuzsa stemplet på meldepost, over 5 min bak Jenny Johanson som ledet på 10:24. Men etter en god avslutning holdt det til finaleplass med god margin, og 10.plass på dagens distanse.

De første verdensmesterne kåres onsdag 15/9, da løpes det kvalifisering og finale på "sprint". Deretter følger langdistansen på torsdag og mellomdistansen på fredag, før VM avsluttes med stafett på søndag.

Av de norske var det bare Anne Margrethe Hausken som ikke klarte å ta seg til finalen, og også Katalin Olah (HUN) og Dainora Alsauskaite (LTU) var blant de som løp seg ut med store bommer i starten. Marianne Andersen ble nr.2 i sitt heat, 1:32 bak suverene Minna Kaupi (Finland). Hanne Staff ble nr.3 i et heat som ble vunnet enda mer suverent av Jenny Johansson (Sverige), 2:21 forran Anu Annus (Estland). I Hauskens heat vant også Simone Niggli-Luder (Sveits) med over to minutter.
Alle de norske herrene gikk videre til finalen. Holger Hott Johansen vant sitt heat suverent med over ett minutt ned til Mats Haldin (Finland / Halden) på andre plass. Anders Nordberg ble nr.2 i sitt heat som ble vunnet av Valentin Novikov (Russland), mens Øystein Kristiansen ble nr.5 i heatet til tittelforsvarer Thierry Gueorgiou (Frankrike).

Anders Nordberg på vei inn til 2.plass i heat A, 1:11 bak Valentin Novikov (Russland)